Vali Yavuz Açiklamasi 'Ormana Girisi Yasaklayacagiz'

Orman yanginlarina sebep olacak her türlü girisimin karsisinda olduklarini söyleyen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Yakin zamanda ilan edecegimiz tarihten itibaren belirli alanlara orman giris çikislarini yasaklayacagiz. Bunu yapmak zorundayiz çünkü küresel isinma ve iklim degisikligi ile beraber maalesef orman yanginlari ciddi bir çevre felaketine dönüsüyor" dedi.

Vali Yavuz Açiklamasi 'Ormana Girisi Yasaklayacagiz'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayimlanan Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 Sayili Cumhurbaskanligi Genelgesi kapsaminda vali yardimcilari, kaymakamlar, kurum müdürleri ve valilik birim amirleri ile toplantida bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, "Tasarruf Tedbirleri" ile ilgili yapilacak çalismalari istisare etti. "Tasarruf Tedbirleri" basligi altinda yapilan toplantinin devaminda; orman yanginlari, kamuda vatandasa yönelik tutum ve davranis konulari da ele alinarak degerlendirmeler yapildi. Ilgili kurum yetkililerin alanlarindaki çalismalari hakkinda sunumlarini yapilmasiyla devam eden toplantida Vali Yavuz, ilk olarak tasarruf tedbirlerine degindi. Pandemi, savaslar ve asrin felaketi olan depremin ardindan ciddi bir maliyetle karsi karsiya gelindigini belirten Vali Yavuz, "Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 Sayili Cumhurbaskanligi Genelgesi Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayimlandi. Bu noktada biz de Kocaeli olarak emek vermemiz, gerekli çalismalari hassasiyetle yapmamiz gerekiyor. Herkes üzerine düsen çalismalari yaptiktan sonra ortaya koyacagimiz gayretle hep birlikte daha güzel günleri getirecegiz" diye konustu.



"Sabirli yaklasimi sürdürmeliyiz"

Kamuda Vatandasla diyalogun önemine deginen Vali Yavuz, "Birlikte bu sehrin yükünü alirken daha dikkatli, daha tedbirli olacaginiza da gönülden inaniyorum. Özellikle vatandaslarimizin ihtiyaç ve sorunlarinin çözülmesi noktasinda bizden talebi olan insanlarla kurulacak içten ve samimi diyaloglar, onun yerine kendimizi koyarak yaptigimiz davranislar elbette bize dua olarak geri dönecektir. Sizden istegim ve ricam o ki bir vatandasimiz geldiginde tebessümle bakarak, dinleyerek ve sabir göstererek bu yaklasimi sürdürelim" seklinde konustu.



"Kontrolsüz sekilde ormanlik alanlara girislere müsaade etmeyecegiz"

Orman yanginlarina deginen Vali Yavuz, yanginlara sebep olacak her türlü girisimin karsisinda olduklarini ve yanginlarla mücadele kapsaminda alinacak önlemleri su sözlerle anlatti: “Yakin zamanda ilan edecegimiz tarihten itibaren belirli alanlara orman giris çikislarini yasaklayacagiz. Bunu yapmak zorundayiz çünkü küresel isinma ve iklim degisikligi ile beraber maalesef orman yanginlari ciddi bir çevre felaketine dönüsüyor. Dahasi yabani hayat çok ciddi etkileniyor, hayvanlar yanarak can veriyor. Yine itfaiyecilerimiz, ormanci kardeslerimiz hayatlarini kaybediyor. Biz baska yatirim ve hizmetlere harcayacagimiz paralari orman yanginlariyla mücadele ve açtigi yaralari sarmak için harciyoruz. Biz ormana harcayacagimiz bu paralari da egitime, sagliga harcasak olmaz mi? Yapacagimiz sey su; igneli yaprakli orman yangini riski bulunan yerlerde ormanlara girisi yasaklayacak, belli alanlara da kisitlamalar uygulayacagiz. Geçen yillarda oldugu gibi bu sene de JÖH’lerimiz, PÖH’lerimiz sahada olacak, orman muhafaza memurlarimiz, zabitalarimiz diger personelimizle birlikte ormanlarimiza sahip çikacak. Özellikle tarla temizligi yapan, ot temizligi yapan, aniz benzeri yakanlari yakaladigimizda gerekli adli ve idari islemleri gerçeklestirecegiz. Kontrolsüz sekilde ormanlik alanlara girislere müsaade etmeyecegiz" ifadelerini kullandi.

Toplanti karsilikli istisare ve degerlendirmelerle sona erdi. Düzenlenen toplantiya Vali Seddar Yavuz’un yani sira vali yardimcilari, ilçe kaymakamlari, Il Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Il Jandarma Komutani J. Alb. Murat Bozkurt, kurum müdürleri, müdür yardimcilari ve sube müdürleri katildi.

Kaynak: İHA