Silifke'de Özel Çocuklar Arasinda Atletizm Yarismasi Düzenlendi

Silifke Ilçe Milli Egitim Müdürlügünce 10-16 Mayis Engelliler Haftasi çerçevesinde özel egitim kurumlarinda egitim gören ögrenciler arasinda atletizm yarismasi düzenlendi.

Silifke'de Özel Çocuklar Arasinda Atletizm Yarismasi Düzenlendi
Silifke Sehir Stadyumu’nda 100 metre, 400 metre ve 400 metre bayrak kategorilerinde düzenlenen yarismalara 28’i erkek, 12’si kiz olmak üzere toplam 40 özel ögrenci katildi.

Beden egitimi ögretmenleri esliginde önce isinma hareketleri yaparak yarismalara hazirlanan ögrenciler, 3 kategoride 6 ayri gurupta derece elde etmek için yaristi.

Yarismalar sonunda dereceye giren ögrencilere Silifke Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Sezgin, Silifke Belediye Baskan Yardimcisi Bülent Kaya ve Yasar Ok madalyalarini verdi.

Madalya töreni sonrasinda özel egitim kurumu ögretmenleri ve ögrencileri müzik esliginde çesitli oyunlar oynadi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Sezgin yaptigi açiklamada, “Engelliler Haftasi çerçevesinde düzenlenen atletizm yarismalarinda özel ögrencilerimiz ile beraber olduk. Özel ögrencilerimiz kiz ve erkek kategorilerinde 100’er metre, 400 metre ve bayrak kosularini yaptilar. Rehabilitasyon merkezlerimizde çalisan ögretmen ve egitim gören ögrencilerimizin halkoyunlari gösterilerini izledik. Ayni zamanda bütün özel egitim kurumlarimiz, resmi kurumlarimiz ile beraber bu etkinlige katkida bulundular. Önemli olan gençleri böylelikle hayatin içerisinde bulundurmaya çalistik. Bunda da etkili oldugumuzu düsünüyorum. Derece alan almayan bütün ögrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA