Samsun Polisi Denetliyor, Bilgilendiriyor

Samsun polisi okul çevrelerini denetlerken ayni zamanda da temel güvenlik ve suçlar konusunda da insanlari bilgilendiriyor.

Samsun Polisi Denetliyor, Bilgilendiriyor
Samsun Il Emniyet Müdür Yardimcilari, sube müdürleri ve ilçe emniyet müdürlükleri tarafindan çocuklarin güvenli bir egitim ögretim hayati sürdürmelerinin saglanmasi amaciyla kentte çocuk ve gençlerin korunmasina yönelik okul çevreleri ile servis araçlari denetimi yapildi. Samsun genelinde toplamda 73 ekip, 215 personel ile yapilan uygulamada 257 okulun çevresi 2 bin 85 kisi, 53 metruk bina, 169 umuma açik is yeri, park ve bahçe denetlenerek kontrol edildi.

Toplum destekli polislerden dolandiricilik uyarisi

Ayrica Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü personellerince Ilkadim ilçesi Resadiye Mahallesi’nde vatandaslar; dolandiricilik, evden hirsizlik, isyerinden hirsizlik, UYUMA, NARVAS, KADES ve temel güvenlik konularinda bilgilendirildi. Bu konularda gecikme olmaksizin 112 acil çagri merkezinin aranmasi gerektigi hatirlatildi. Yapilan ihbarlarda kisisel bilgilerin gizli tutuldugu ve her ihbarin istisnasiz degerlendirmeye alindigini ifade edildi.
Kaynak: İHA