Güney Marmara'da Bu Yil Tarimda Verim Yüksek

Türkiye Ziraatçilar Dernegi Balikesir Il Baskani Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Ugur, Balikesir basta olmak üzere Güney Marmara’daki tarim faaliyetlerini yakindan takip ettiklerini belirterek geçtigimiz yilin aksine, bu yil yagis rejiminin üreticilere verimli bir sezon yasattigini vurguladi.

Güney Marmara'da Bu Yil Tarimda Verim Yüksek
Güney Marmara Bölgesi’nde bu yil tarim faaliyetleri oldukça verimli geçiyor. Türkiye Ziraatçilar Dernegi Balikesir Il Baskani Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Ugur’un açiklamalarina göre, bölgede basta bugday ve arpa olmak üzere birçok üründe yüksek verim elde ediliyor. Özellikle son yillarda yasanan kuraklik sorunlarinin bu sezon görülmemesi de üreticinin yüzünü güldürüyor. Misir ve ayçiçegi ekimlerinin de yogun olarak devam ettigini ifade eden Burak Ugur, sanayilik domates üretiminde de ciddi bir artis yasandigi belirtti.

Türkiye Ziraatçilar Dernegi Balikesir Il Baskani Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Ugur, “Türkiye Ziraatçilar Dernegi Balikesir il baskanligi olarak, tüm Balikesir ilindeki çiftçilik faaliyetlerini yakinen degerlendiriyor ve takip ediyoruz. Su anda da bu dönem itibariyle Güney Marmara Bölgesi’nde agirlikli olarak hububat hasat dönemine dogru yaklastigimizi ifade edebiliriz. Tüm üreticilerimiz su an yogun bir sekilde hububat hasadini beklemektedirler. Su an bugday ve arpaya baktigimizda yetistirilme periyotlari içerisinde son derece saglikla, bu döneme ulastiklarini ifade edebiliriz. Özellikle son yillarda yasadigimiz kurakligi, bu sezon yasamadik. Bu sezon yagis rejimi anlaminda çok güzel bir bugday ve arpa yetistiricilik sezonu yasadik” dedi.



"Üretici heyecanla fiyatlandirma bekliyor"

Burak Ugur, verimli bir sezon geçiren üreticinin merakla fiyatlandirma bekledigini dile getirerek, “Su an üreticilerimiz ciddi bir sekilde fiyatlandirma bekliyor. Ürünlerinin ne kadara satilacagina dair merak içindeler. Bizler de ivedilikle, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üreticimize deger katacak ve üreticimizin tarimsal faaliyetini devam ettirecek nitelikte bir fiyat açiklamasini bekliyoruz” diye konustu.



"Sanayilik domateste ekim bu yil yüzde 50 artti"

Güney Marmara’daki diger tarimsal faaliyetler ile ilgili de bilgi veren Burak Ugur, "Güney Marmara Bölgesi’nde misir ve ayçiçegi ekimleri de devam ediyor. Hem ayçiçeginde, hem de misir türünde su anda yaklasik yüzde 50 civarinda ekimlerin tamamlandigini gözlemliyoruz. Sanayilik domates türünde de ekimlerin geçtigimiz yila nazaran bu yil ciddi oranda arttigini gözlemliyoruz. Sanayilik domates türünde ekim bu yil yüzde 50 civarinda artti diyebiliriz. Biz her zaman tarim profesyonelleri olarak üreticimizin, çiftçimizin yanindayiz. Tüm dertlerine ve problemlerine ses olmaya, teknik anlamda da destek olmaya mücadele ediyoruz. Emek veren ve üretim yapan tüm dostlarimiza bol bereketli sezon diliyoruz" ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA