ESTÜ'de 'Gökyüzünde Gelecek Açiklamasi Yarinin Isiklari' Etkinligi Gerçeklestirildi

Eskisehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) IHA Kulübü’nün organize ettigi ‘Gökyüzünde Gelecek: Yarinin Isiklari’ etkinligi gerçeklestirdi.

ESTÜ'de 'Gökyüzünde Gelecek Açiklamasi Yarinin Isiklari' Etkinligi Gerçeklestirildi
IHA Külübü’nün düzenlemis oldugu etkinlik, Türkiye’de IHA teknolojileri alaninda yapilan ilk zirve etkinligi olma özelligini tasiyor. Etkinlik, IHA teknolojileri alaninda farkindalik olusturmayi, bilgi paylasimini tesvik etmeyi ve sektördeki paydaslari bir araya getirmeyi amaçladi. Eskisehir’den 4 farkli IHA takimi ve 200’e yakin katilimcinin ilgi gösterdigi etkinlikte, IHA teknolojilerindeki son gelismeler sergilendi ve ögrencilerle profesyonel konuklar arasinda network imkani saglandi. Etkinlikte düzenlenen sergide ise farkli IHA modelleri ve teknolojileri tanitildi.

Eskisehir Teknik Üniversitesi ögrencileri, havacilik ve teknoloji alaninda büyük bir adimla Türkiye’nin ilk Insansiz Hava Araçlari Kulübü’nü kurdu. Henüz 7 aylik genç bir olusum olmasina ragmen, kulüp kisa bir sürede gerçeklestirdigi çalismalarla sektörde adini tüm Türkiye’ye duyurdugu ögrenildi. Geçtigimiz günlerde düzenlenen ‘Gökyüzünde Gelecek: Yarinin Isiklari’ etkinligi, kulüp tarihinin ilk büyük etkinligi olarak gerçeklestirildi.

ESTÜ IHA Kulübü’nün, üniversite bünyesinde inovasyon merkezi olma vizyonuyla yola çiktigi bilinirken, temel amacinin ise ögrencilere havacilik ve IHA teknolojileri alaninda kendilerini gelistirme firsati sunmak. Bunun yani sira kulüp, sektörle iç içe olma ve üniversite-sanayi is birligine katki saglamak istedigi ögrenildi. IHA’larin askeri, sivil ve bilimsel alanlarda hizla artan kullanimini göz önünde bulunduran kulüp, bu alandaki gelismelere öncülük etmeyi ve Türkiye’nin havacilik sektöründeki yetkinligini artirmayi hedefliyor.

"IHA’lar; tarim, enerji, lojistik, güvenlik gibi birçok alanda kullaniliyor"

Türkiye’de IHA sektörünün 2023 yilindaki büyüklügü 1 milyar dolari asmis durumda ve bu isin paydaslari, 2028 yilina kadar 5 milyar dolara ulasmasini bekliyor. IHA’lar; tarim, enerji, lojistik, güvenlik gibi birçok alanda kullaniliyor ve bu kullanim alanlarinin giderek genislemesi bekleniyor. ESTÜ IHA Kulübü gibi olusumlarin Türkiye’nin IHA teknolojileri alaninda yetkinligini artirarak ülke ekonomisine önemli katkilar saglamasi bekleniyor.

Kulüp; düzenledigi etkinlikler, seminerler, konferanslar ve diger akademik faaliyetlerle ögrencilerin bilgi ve deneyimlerini zenginlestirmelerine destek oluyor. Ayni zamanda diger üniversitelerin kulüpleriyle is birligi yaparak, havacilik alaninda genis bir etkilesim agi olusturmayi amaçliyor.

ESTÜ IHA Kulübü yönetim kurulu, gelecekte de IHA teknolojileri alaninda öncü çalismalar yapmaya devam edecegini ve Türkiye’nin bu alandaki gelisimine katkida bulunmayi sürdürecegini belirtti.

Kulüp, düzenleyecegi etkinlikler, projeler ve egitimlerle havacilik sektörünün gelecegine yön vermeyi hedefliyor.
Kaynak: İHA