Elektrik Kesintilerine MUSKI'den Çözüm

Mugla Büyüksehir Belediyesi MUSKI Genel Müdürlügü, Datça ve Bodrum basta olmak üzere il genelinde meydana gelen elektrik kesintilerinden kaynaklanan su kesintilerine önlem için 21 jeneratör aldi. 25,5 milyon TL yatirimla alinan jeneratörler elektrik kesintilerinde kaynakli olumsuzluklara önlem olacak.

Elektrik Kesintilerine MUSKI'den Çözüm


Pandemi nedeniyle nüfus artisi yasanan Mugla’da, yaz aylarinda, turistlerinde gelmesi ile birlikte elektrik tüketimi artiyor. Özellikle klima kullanimi nedeniyle yükselen elektrik tüketiminden kaynakli olarak kentin farkli noktalarinda sik sik elektrik kesintileri yasanirken, bu kesintiler pompa ile içme suyu saglanan bölgelerde su kesintilerine neden oluyor. Yogun su kullaniminin oldugu yaz aylarinda su kesintilerinden kaynakli olarak hatlarin bosalmasi nedeniyle özellikle üst kotlara su aktariminda uzun süreler geçiyor.

Tüm bu kesintilere önlem olarak MUSKI Genel Müdürlügü tarafindan 21 jeneratör alinirken özellikle ilçe merkezinde elektrik kesintisi kaynakli su kesintilerinin önüne geçilmesi amaçlaniyor. 25 Milyon 528 Bin TL alimi yapilan jeneratörler kentin ana terfi istasyonlarina konuslandirildi ve farkli bölgelerde yasanabilecek elektrik kesintileri için hazir bekletiliyor.
Kaynak: İHA