Didim'de Engellilere Temsili Askerlik Töreni Düzenlendi

Engelliler Haftasi dolayisiyla Didim Garnizon Komutanligi’nda gerçeklestirilen törenle engelli 8 kisi temsili askerlik töreni için yemin töreni düzenlendi. Yemin töreni sonrasinda engellilere terhis belgesi ile plaket ve hediyeler verildi.

Didim'de Engellilere Temsili Askerlik Töreni Düzenlendi


Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törenin açilis konusmasini yapan Garnizon Komutani Albay Ali Saçan konusmasinda, "Türk milleti yediden yetmise kadini ve erkegi ile ezelden ebediyete kadar asker bir millettir. Bunu kurdugu devletler ve imparatorluklarla tüm dünyaya ispatlamistir. Bugün aramiza katilan özel yürekli silah arkadaslarimiz vatan savunmasi, askerlik görevi denildiginde Türk milletinin hiçbir engeli tanimadigina en güzel örnektir. Bu inanç ve bu ruh sayesinde sanli bayragimiz göklerde dalgalanmis ve dalgalanmaktadir ve sonsuza dek dalgalanacaktir. Sevgili silah arkadaslarim buraya peygamber ocagina er yatagina hos geldiniz. Her karis topragi ecdat kani ile sulanmis Anadolu topraklarinda kefensiz ve mezar tassiz yatan ecdadimizin yüz akisiniz. Bugün her türlü engeli arkanizda birakarak bayrak ve vatan sevgisi ile buraya geldiniz. Bu inanç bizlerin en büyük itici gücüdür. Askerlik görevini ifa etmek üzere aramiza katilan bu özel bu güzel yürekli silah arkadaslarimizin çok degerli anne babalari ve aileleri sizlere ne kadar tesekkür etsek azdir. Bu özel insanlara bu vatan ve bayrak sevgisini sizler asiladiniz. Basta sizler olmak üzere sizin gibi askerlik vazifesini yapmak üzere kinali kuzularini buraya gönderen tüm anne ve babalarimiza ne kadar tesekkür etsek azdir. Bu vatan üzerinde hür ve bagimsiz olarak kendi isimlerimizle ve inançlarimizla yasiyorsak bu sanli bayrak üzerimizde dalgalaniyorsa bunu bu vatan ugruna hayatlarini hiçe sayan basta Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere hayatlarini feda eden ve hayatlarini hiçe sayan sehitlerimiz, gazilerimize, anne babalarimiza ecdadimiza borçluyuz. Bu vesile ile bu topraklar için Çanakkale’de, Galiçya’da, Arabistan yarimadasinda, Kore’de, Kibris’ta ve terörle mücadele harekatlarinda hayatlarini feda eden asker, polis ve devlet görevlisi sehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize sükranlarimizi iletir Allahtan rahmet dilerim" ifadelerine yer verdi.

Ilçe Kaymakami Can Kazim Kuruca ise yaptigi konusmasinda “Ne mutlu bize ki bu millet bagrindan çikan bu orduyla dünya tarihinde baska hiçbir devlete baska hiçbir millete nasip olmayacak sekilde bütünlesmis, tek yürek, tek parça olmustur. Bugün bizler tarih boyunca oldugu gibi kadini ile erkegi ile yediden yetmise her daim vatanimiz için canimizi vermeye hazir oldugumuzu, bayragimiz için, milletimiz için sehadet serbeti içmeye hazir oldugumuzu gösterdigimiz gibi sekiz tane aslan yürekli, engel tanimayan neferimiz bugün bu sanli ordunun bir parçasi olacaklar. Ne mutlu onlara ne mutlu onlari yetistiren kiymetli ailelerine. Bu güzel töreni Bu aslan parçalarinin, bu sanli ordunun parçasi olacagi bu törene sizler de hepiniz hos geldiniz, seref verdiniz” dedi.



Ardindan 8 engelli asker için yemin töreni düzenlendi.

Yemin töreninin ardindan askerlere terhis belgeleri verilirken, ardindan kurumlar ve odalar engelliler askerleri çesitli belge ve hediyeler vererek tebrik etti.

Kuzu günleri kapsaminda düzenlenen çesitli yarismalar da renkli görüntülere sahne oldu. Garnizon Komutanliginda görevli askerlerin yaristigi etkinlikte dereceye giren askerlere ödüller verildi.

Ilçe Garnizon Komutani Saçan, etkinlige destek olan kurum ve kuruluslara desteklerinden dolayi tesekkür plaketi verdi.

Didim’de Garnizon Komutanligindaki törene Didim Kaymakami Can Kazim Kuruca, Garnizon Komutani Albay Ali Saçan, Belediye Baskani Hatice Gençay, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Mustafa Gani Solak, Ilçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Didim Engelliler Dernek Baskani Resul Yazici, Oda ve STK baskan ve yöneticileri, bazi muhtarlar, engelli aileleri ile davetliler katildi.

Kaynak: İHA