Afganistan'i Yine Sel Vurdu Açiklamasi 50 Ölü

Afganistan’in Ghor vilayetinde son 24 saatte etkili olan siddetli yagisin yol açtigi sel nedeniyle 50 kisi hayatini kaybetti.

Afganistan’in Takhar, Baghlan, Ghor, Herat ve Badakhshan vilayetleri geçtigimiz hafta meydana gelen sel felaketinin yaralarini sarmaya çalisirken, bir sel daha meydana geldi. Ghor vilayeti polis sözcüsü Abdul Rahman Badri yaptigi açiklamada, vilayette son 24 saatte etkili olan siddetli yagislarin yol açtigi selde en az 50 kisinin hayatini kaybettigini, can kaybinin artmasinin beklendigini belirtti.

Sözcü Badri, "Bu korkunç sel felaketleri binlerce büyükbas hayvani da öldürdü. Yüzlerce hektar tarim arazisini, yüzlerce köprü ve menfezi, binlerce agaci yok etti" dedi.

Ghor Valisi Sözcüsü Abdul Wahid Hamas ise ilk bilgilere göre onlarca kisinin kayboldugunu aktardi. Ghor Enformasyon Departmani Baskani Mawlawi Abdul Hai Zaeem de son yagislarin cuma günü basladigini, bölgeye giden birçok yolun sular altinda kalarak trafige kapandigini ifade etti.

Zaeem, vilayetin merkezi Firoz Koh’ta 2 bin evin tamamen yikildigini, 4 bin evin kismen hasar gördügünü, 2 binden fazla dükkanin da sular altinda kaldigini söyledi.



Öte yandan, geçtigimiz hafta yasanan sel felaketinde Baghlan’da 315, Takhar’da 20, Ghor’da 7, Badakhshan’da 2 olmak üzere 344 kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA