19 Mayis'ta Ilk Kez 81 Ilde 'Gençlik Ve Spor Festivalleri' Düzenlenecek

Gençlik ve Spor Bakanligi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik Haftasi’nin coskuyla kutlanmasi için ilk kez kent meydanlarinda es zamanli ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ gerçeklestirecek. “Türkiye’nin Gücü; Gençligi” mottosuyla 19 Mayis Pazar günü 81 ilde düzenlenecek festivallerde her yastan vatandasin gençlik ve spor faaliyetleriyle bulusmasi saglanacak.

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik Haftasi, Gençlik ve Spor Bakanligi’nin organizasyonunda coskuyla kutlanacak. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlügü koordinesinde, yurt genelinde çesitli etkinlikler yapilacak.

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik Haftasi’nin anlamina uygun olarak kutlanmasi için ilk kez kent meydanlarinda ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ gerçeklestirilecek. “Türkiye’nin Gücü; Gençligi” mottosuyla 19 Mayis Pazar günü 81 ilde düzenlenecek festivallerde her yastan vatandasin gençlik ve spor faaliyetleriyle bulusmalari hedefleniyor. Gençlik haftasi etkinlikleri çerçevesinde, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Herkes için Spor Federasyonu isbirliginde es zamanli olarak 81 il kent meydanlarinda etkinlikler yapilacak.

Farkindalik olusturulmasinin hedeflendigi festivallerde gençlik merkezi çalismalarindan, atölyelere, spor alanlarindan, genç sanatçilarin performanslarina, çocuk etkinliklerinden, sporcu gösterilerine kadar birçok etkinlik ve yarisma vatandaslarla bulusacak. Gençlik ve Spor Bakanliginca ilan edilen 2024 Hareketlilik Yilina da vurgu yapilacak festivallerde gün boyu sürecek etkinliklerle ‘Saglikli bir gelecek için hareket et’ mesaji verilecek.

Festival kapsaminda gerçeklestirilecek faaliyetler:

Gençlik merkezi el sanatlari çalismalarinin sergilenmesi, vatandaslar tarafindan yapilabilecek küçük hediyelik esya çalismalari, gençlik merkezi gönüllüsü gençlerin sahne etkinlikleri, ödüllü yarismalar.

Resim sergisi, gençlik merkezi inovasyon takimlarinin çalismalari, bilim ve teknoloji deneyleri, baski çalismalari.

Çocuk etkinlikleri; yüz boyama etkinlikleri, maskot ve palyaço gösterileri.

3x3 basketbol, okçuluk, bisiklet, badminton, canli langirt, sisme oyun parkurlari, oryantiring vb. spor etkinlikleri

Cimnastik, karate, wushu, tekvando ve diger branslardaki sporcular tarafindan bireysel ve takim gösteriler.

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kapsaminda, Spor Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan 20 Mayis Pazartesi sabahi Istanbul Sultanahmet Meydani’nda, saat 09.30’ta Okul Sporlari 3x3 Basketbol karsilasmalarinin final maçi yapilacak.
Kaynak: İHA