Uçak Ambulansla Türkiye'ye Getirilerek Sagligina Kavusan Türk Hastadan Tesekkür Ziyareti

Danimarka’da 2 sene önce rahatsizlaninca uçak ambulansla Türkiye’ye getirilen ve tedavisi sonucu sagligina kavusan Dis Hekimi Aysun Aydemir Inam, kendisi ile ilgilenen saglik ekibine tesekkür ziyaretinde bulundu.

Uçak Ambulansla Türkiye'ye Getirilerek Sagligina Kavusan Türk Hastadan Tesekkür Ziyareti
2 çocuk annesi Aysun Aydemir Inam, 2022 yilinin haziran ayinda yasadigi nefes darligi üzerine Danimarka’nin Kopenhag sehrinde faaliyet yürüten Bispebjerd Hastanesine basvurdu. Yapilan muayenede akcigerinin söndügü tespit edilen Inam’a acil olarak gögüs tüpü takildi. Ilerleyen günlerde yapilan tedavilerden sonuç alamayan Inam, Saglik Bakanligi’na bagli uçak ambulansla Türkiye’ye getirilerek, Ankara Atatürk Sanatoryum Egitim ve Arastirma Hastanesine sevk edildi. Doç. Dr. Funda Incekara ve ekibi tarafindan yapilan ilk müdahalenin ardindan acil ameliyata alinan Inam, sagligina Türkiye’de kavustu. Sagligina kavusmasinin ardindan Almanya’ya dönen Inam, 2 sene sonra Ankara’ya gelerek, kendisi ile ilgilenen saglik ekibini ziyaret etti.

“Ülkemle gurur duyuyorum”

Aysun Aydemir Inam, hayatini ülkesi Türkiye’ye borçlu oldugunu dile getirerek, “Rahatsizlaninca Danimarka’da bir hastaneye yattim. Zaman geçtikçe hastaligim ilerledi ve hayati tehlike geçirerek komaya girmisim. Acilen Türkiye’yi bilgilendirmisler. Türkiye Saglik Bakanligi hemen ambulans uçak göndermis, beni Danimarka’dan alarak Ankara Atatürk Sanatoryum Egitim ve Arastirma Hastanesine getirmisler. Burada da Doç. Dr. Funda Incekara ve ekibi hemen ameliyata alarak hayatimi kurtarmislar. Su an durumum çok iyi ve sagligima kavustum sükür. Almanya’da yasiyorum. Ilk firsatta Türkiye’ye gelip hayatimi kurtaranlara tesekkür etmek için kendime söz vermistim. Simdi firsatini bulunca ailemi de yanima alarak Türkiye’ye tesekkür için geldim. Basta Saglik Bakanimiz Fahrettin Koca olmak üzere ambulans uçak personelimize, acil ameliyata alarak hayatimi kurtaran Doç. Dr. Funda Incekara ve ekibine, hastane çalisanlarimiza, kisacasi emegi olan herkese yürekten tesekkür ediyorum. Ülkemle gurur duyuyorum’’ dedi.

Ankara Atatürk Sanatoryum Egitim ve Arastirma Hastanesi Gögüs Cerrahisi Uzmani Doç. Dr. Funda Incekara ise sunlari söyledi:

“2 yil önce Danimarka Kopenhag’da Bispebjerg Hastanesinde akciger sönmesi ve uzamis hava kaçagi nedeniyle gögüs hastaliklari servisinde takip edilen hasta Aysun Aydemir Inam’in akciger filmi ve tetkiklerini degerlendirdiklerinde uzamis hava kaçagi nedeniyle ameliyat olmasi gerektigi sonucuna varmislar. Yattigi hastanede imkanlar ve bu ameliyati yapabilecek doktor olmadigi için durumu bizim Saglik Bakanligi’na bildirmisler. Görüsmeler sonucu vakit kaybetmeden gögüs tüplü olan hastamiz acil hava ambulansi uçakla bizim hastanemize kabul edildi. Hastanemizde gögüs cerrahi ameliyathanesinde tek kesi ile kapali akciger ameliyati gerçeklestirildi.

Ameliyattan sonra da bir süre takip edilen hasta hastanemizden sifa ile taburcu edildi.’’

“Türkiye saglik alaninda çogu konuda Avrupa’dan önde”

Doç. Dr. Incekara, Danimarka’dan Türkiye’ye getirilen Inam’in ameliyatini basariyla tamamladiklarini ve Türkiye’nin saglik hizmetleri konusunda ne kadar ileri seviyede oldugunu dünyaya bir kere daha gösterdiklerine vurgu yaparak, “Kendi alanim için konusacak olursam bu tür kapali akciger ameliyatlarini Atatürk Sanatoryum Egitim ve Arastirma Hastanesinde rahatlikla gerçeklestirebiliyoruz. Bizim hastaneyle beraber ülkemizde her türlü açik, kapali ve robotik akciger ameliyatlari basariyla gerçeklestiriliyor. Isin aslina bakacak olursak ülkemizin aslinda çogu ülkeden saglik hizmetleri konusunda öncü ve ileri oldugunu dünya kabul

etti. Hekimler olarak biz bu durumla gurur duyuyoruz. Hastam ve meslektasim Aysun Aydemir Inam’in 2 yil sonraki ziyareti ve özellikle bu ziyareti tesekkür için yapmis olmasi beni çok mutlu etti’’ diye konustu.

Kaynak: İHA