Mamak Belediye Baskani Sahin'den 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami Mesaji

Mamak Belediye Baskani Veli Gündüz Sahin, 19 Mayis Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’na iliskin kutlama mesaji paylasti.

Mamak Belediye Baskani Sahin'den 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayrami Mesaji
Mamak Belediye Baskani Veli Gündüz Sahin, yaptigi yazili açiklamada, 19 Mayis’in cumhuriyet tarihinin önemli kilometre tasi oldugunu ve 105. yil dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutlayacaklarini ifade etti.

Atatürk’ün Samsun’a çikisi onun tüm görev ve rütbelerinin alinmasini hatirlatan Sahin, “Ulu Önder Atatürk bu mücadeleden vazgeçmeyerek, Türk Kurtulus Savasi’nin baslangicina adim atmis ve ülkemizde tarih yazilan, ulusumuzun talihini degistiren, antiemperyalist mücadeleyi ve tam bagimsizligi hedefleyen bir isaret fisegini ateslemistir” dedi.

Sahin, Amerikan mandaciligi ve Ingiliz himayeciligi tartismalarina Atatürk’ün tek seçenek koydugunu vurgulayarak, “Ulusal Egemenligin esasi olan tam bagimsizlik ve çagdaslasma ‘19 Mayis 1919’ da baslayan kurtulus ve aydinlanma yürüyüsü, bütün umutsuzlari yikarak, saltanat ve halifeligi sonlandirmis, bölünüp parçalanmak istenilen vatan topraginda, laik cumhuriyeti kurmustur” diye konustu.

Dökülen kanlarin, yitirilen binlerce canin korkunçlugunu, dehset ve üzüntüsünü yasan Atatürk’ün cumhuriyeti gençlere emanet ettigini hatirlatan Sahin, sözlerine söyle devam etti:

“Son yillarda hak ettigi önemde kutlanmaktan kaçinilan 19 Mayis’i, coskuyla kutlayacagiz. Ne kadar küçümsetilmeye ve unutturulmaya çalisilirsa çalisilsin, gençlerimiz ve bütün Ulusumuz, 19 Mayis’lari sonsuza kadar yasatmaya ve onurla yasamaya kararlidir. 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramimizi, Atatürk’ün bizlere armagan ettigi Nutuk’ta ifade ettigi gibi, ‘Her durumda ve sartta’ büyük cosku ile kutlayacagiz. Basta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaslarimizin bayramini kutluyor sevgi ve saygilarimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA