Engelli Tiyatro Toplulugundan Maden Müzesi'nde Özel Oyun

Zonguldak’ta engelli tiyatro toplulugu, Müzeler Günü dolayisiyla Zonguldak Maden Müzesi’nde özel gösterimde sahne aldi.

Engelli Tiyatro Toplulugundan Maden Müzesi'nde Özel Oyun
Kilimli Gençlik Merkezi özel oyuncular tiyatro toplulugu, Müzeler Günü çerçevesinde Türkiye’nin ilk ve tek müzesi olan Maden Müzesi’nde “Safinaz’in Izdivaci” oyununu sergiledi. Avrupa Endüstri Mirasi Rotasi üyesi olan müzedeki ziyaretçilere, engelli tiyatro toplulugunun performansi alkis aldi.

Tiyatro yazari ve yönetmeni Nuray Dibek tarafindan olusturulan topluluk; müzede sahne almanin heyecanini yasadi. Maden Müzesi’nde oyun sergilemenin farkli bir çalisma oldugunu ve kendilerine katki sagladigini anlatan Dibek, “Bir Zonguldakli olarak Maden Müzesi’nde tiyatro gösterisi yaptigimiz için çok mutluyuz. Farkli bir çalisma oldu. Farkli çalismalarin bizlere katkisi çok büyük. Kilimli Gençlik Merkezi özel oyuncular tiyatrosu olarak engelli bireylerden olusan tiyatro ekibiyiz. Ve böylesi günlerde göz önünde oldugumuz zaman farkli çalismalarla daha çok farkindalik olusturuyoruz. Bu anlamda etkinlik bize çok katki sagladi. Umarim sesimizi duyurabilmisizdir. Ilgi umdugumuzdan daha iyiydi. Engelliler Haftasi’na da denk geldigi için engelli bireylerden olusan seyircilerimiz de vardi. Üniversite ögrencilerimiz, müzeye gelen ziyaretçilerimiz hep buradaydi. Bu tarz çalismalarla göz önünde olmak istiyoruz. Ne kadar çok farkindalik olusturursak engelleri o kadar asariz diye düsünüyoruz. Git gide bu tür etkinlikler sayesinde toplumda yer aldigimizi düsünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dibek, müzenin hem Zonguldak hem de Türkiye için büyük bir önem tasidigini aktararak kendilerine imkan saglayarak etkinligi gerçeklestirmelerine destek olanlara tesekkür etti.
Kaynak: İHA