Melikgazi Belediyesi'nden Nitelikli Kurban Pazar Yerleri

Melikgazi Belediyesi bu sene 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek Kurban Bayrami dolayisiyla hazirlanan kurban satis yerleri için ön basvurularin 20 Mayis itibariyle baslayacagini duyurdu.

Melikgazi Belediyesi'nden Nitelikli Kurban Pazar Yerleri
Kurban Pazar yerlerinin vatandaslara en iyi sekilde hizmet etmesini saglamak için hazirliklarin hizli bir sekilde devam ettigini belirten Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu, “ Bu yil 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edecegimiz Kurban Bayrami için Melikgazi Belediyesi olarak hazirliklarimiz araliksiz sekilde devam etmektedir. Mimarsinan Organize Sanayi ve Bestepeler Bölgesinde kurulacak olan kurban satis yerlerinin bakim, onarim faaliyetleri kapsaminda çadir alanlarini düzenliyor, su hatlarinin bakim onarimi yapiyor, vatandaslarimizin dini vecibelerini saglikli ortamlarda yapabilmeleri için çalismalarimiza devam ediyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak kurban pazar yerlerimizi en iyi sekilde düzenleyerek esnafimizi ve vatandasimizi magdur etmeden alim satim yapma imkâni sagliyoruz. Kurban olarak satilacak hayvanlarin saglikli, besili, veteriner saglik raporlu, hayvan pasaportlu, nakil belgesi olan, Tarim ve Orman Bakanliginca belirlenen koruyucu asilari yapilmis ve TÜRKVET kayit sisteminde kayitli olmasina dikkat ediyoruz. Ayrica Il Tarim ve Orman Müdürlügü veterinerlerince kontrol edilen; kurban niteligi tasiyan hayvanlar pazar yerine alinacaklar.“ dedi.



“Kurban pazar yerleri ön kayit tarihleri 20-24 Mayis”

Kurban pazarinda satis yapmak isteyen esnaflar için ön kayit yaptirmalari gerektigini belirten Baskan Palancioglu, “Kurban pazarlarinda satis yapacak esnaflarimizin 20-24 Mayis 2024 tarihinden itibaren 0 352 252 18 98 numarali hattimizi arayarak ön kayit yaptirmalari gerekiyor. Ön kayit yaptiran esnaflarimiz, Mimar Sinan Kurban Satis Yeri için 27 Mayis Pazartesi günü, Mimar Sinan Kurban Pazar Yeri’nde isgaliye ücretlerini yatirarak yerlerini alabilecekler. Bestepeler Kurban Satis Yeri için, Belediyemiz veznelerine ugrayarak isgaliye ücretini yatiran esnaflarimiz, 28 Mayis Sali günü Bestepeler Kurban Satis Yeri’ne gelerek yerlerini alacaklar. Tüm hemsehrilerime simdiden hayirli, kazasiz, belasiz bayramlar diliyorum.” dedi.

Melikgazi Belediyesi tarafindan Mimar Sinan Kurban Satis Yerinde bulunan kesimhanede büyük bas kesim ücreti 2.500 TL iken kurban çadir isgaliye ücretinin 5.000 TL olarak belirlendigi ifade edildi.
Kaynak: İHA