Hatay'da Siddetli Yagislar Sonrasi Denizin Rengi Degisti

Hatay’da geçtigimiz günlerde etkili olan kuvvetli yagislar sonrasi Akdeniz’in Dörtyol kisminda derelerden denize dökülen çamurlu su nedeniyle suyun rengi kahverengiye döndü.

Hatay'da Siddetli Yagislar Sonrasi Denizin Rengi Degisti
Geçtigimiz hafta sonu Hatay’da kuvvetli yagis etkili olmus ve il genelinde su baskinlari yasanmisti. Dörtyol ilçesi basta olmak üzere birçok noktada yollarda çökme ve köprülerde yikilma meydana gelmisti. Kuvvetli yagisla birlikte Dörtyol ilçesinde Akdeniz’e dökülen derelerin de rengi çamurun etkisiyle kahverengiye döndü. Denizdeki gözle görülen degisim dronla havadan da görüntülendi.

Asiri yagislar sonrasi denizin renginin degistigine dikkat çeken Mustafa Görgel (20), “Sürekli gelip gidiyorduk sahile. Bugün geldigimizde denizin rengi ve kirliligi dikkatimizi çekti. Asiri kirlenmis ve çok kötü durumda oldugunu gördük. Asiri yagislardan dolayi bu hale gelmis yani üzücü bir durum. Sürekli gelip gidiyordum, sahilde böyle bir sey görmedik. Sahilimiz tertemizdi, istedigimiz gibi gezebiliyorduk. Asiri yagislar fazla etkilemis, denizimiz kirlenmis” dedi.

Kaynak: İHA