Çocuklarin Yetistirdigi Mese Fideleri Dogayla Bulustu

Ankara Büyüksehir Belediyesi bünyesinde bulunan 18 adet "Çocuk Etkinlik Merkezi"nin gelistirdikleri agaçlandirma projesi kapsaminda yaklasik 400 çocuk, filizlendirdikleri meseleri BAKAP’ta toprakla bulusturarak fidanlik olusturdu.

Çocuklarin Yetistirdigi Mese Fideleri Dogayla Bulustu
Ankara Büyüksehir Belediyesi, çocuklarda çevre bilinci olusturmak, doga ve agaç sevgisi asilamak amaciyla çesitli projelere imza atiyor. Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 18 adet "Çocuk Etkinlik Merkezi", Türkiye Erozyonla Mücadele, Agaçlandirma ve Dogal Varliklari Koruma (TEMA) Vakfi is birligiyle Baskent Kalkinma Projesi’nde (BAKAP) fidanlik olusturdu.

Proje kapsaminda 2023 Kasim ayinda “Mese Palamudu Tüpleme” etkinligi sonrasinda filizlenen meseler BAKAP’ta dogayla bütünlesti. Yaklasik 400 çocugun bakimini üstlendikleri meseler, yine çocuklar tarafindan toprakla bulusturuldu.

Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi Çocuk Hizmetleri Sube Koordinatörü Nagehan Turpçu, amaçlarinin dogayi seven, doga dostu çocuklar yetistirmek oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

“Fideye dönüsen mese palamutlarini bugün toprakla bulusturduk. Bu projemizi her sene TEMA Vakfi’yla birlikte mese palamutlarini tüpleyerek Ankara’nin farkli bölgelerinde toprakla bulusturacagiz. Amacimiz çocuklara yesil bir Ankara birakmak. Fidanlarimizi toprakla bulusturmak için Ankara’da çok önemli bir merkez olan BAKAP’i tercih ettik. Burada Çocuk Hizmetleri Sube Müdürlügünün bir ormani olsun istedik. Bugün burada can suyu verdigimiz fidanlar, çocuklarimizla birlikte büyüyecekler.”
Kaynak: İHA