Gediz'de El Sanatlari Kursu 9 Yildir Devam Ediyor

Kütahya’nin Gediz ilçesinde El Sanatlari Kursu, Halk Egitimi Merkezi bünyesinde en uzun süre devam eden kurslarin arasina girdi.

Gediz'de El Sanatlari Kursu 9 Yildir Devam Ediyor
Gediz Halk Egitimi Merkezi bünyesinde aktif olarak devam eden kurslarin arasinda son 9 yil daimi olarak devam eden el sanatlari kursu, hafta içi her gün 10.00-14.40 saatleri arasinda usta ögretici Habibe Çaliskan egitmenligi ile Gedizlilerin ilgisini görsel ve islevsel sanata çekiyor.

9 yildir El sanatlari usta ögreticiligi yapan 49 yasinda ki moda tasarim mezunu ve bir çocuk annesi olan Habibe Çaliskan, “ Üniversite hayatima Denizli’de basladim. Moda tasarim üzerine 6 yillik çalisma tecrübem oldu. Ilk 2011’de Gediz Halk Egitim Merkezine Altinkent köyünde basladim. Biraz ara verdikten sonra Gediz Halk Egitiminde el sanatlari bölümünü açtik. Açtiktan sonra ahsap, cam, seramik boyamaya basladik. Sonra bunlarin yanina ekstralarla; örgü, amigurumi, bebek dikimi, seramik yapi gibi hepsinin egitimini vermeye basladik” dedi.

Ekonomik krizlerden ögrencilerin de etkilendigini ifade eden Çaliskan, “Ilk zamanlar ahsap boyamaya ögrencilerin talepleri çok fazlaydi. Ama ekonomik krizlerden, sikintilardan dolayi tabi biraz daha ögrencilerimiz azalmaya basladi.

Biz bu sekilde birakmadik. Onun yaninda baska ek birçok ders vermeye basladik. Amigurumi bebek örgüsü, oyuncak örgüsü, bebek dikimi, eski kotlari degerlendirerek çantalar diktik. Eski esyalari yenileme ile eski tavalardan, eski olan akliniza ne gelirse, tel dolap gibi her seyin içinde oldugu esyalari yenilemeye devam ediyoruz” diye konustu.

Kurslarina sadece kadinlarin degil erkeklerin de ilgi gösterdigini söyleyen Çaliskan, “Sadece bizim kurslarimiza gelen kadinlar degil erkekler de evdeki dolaplarini yenilemeye, evdeki esyalarini yenilemeye basladilar. O da güzel oldu bizim için. Onlarin da bir meraki oldu. Mesela erkeklerden kabak, kabak buyama yapanlar oldu. Eski dolaplarini, çocuklarinin mobilyalarini yenileyen çok arkadaslarimiz oldu” seklinde konustu.

Çaliskan son olarak, “Gediz Halk Egitimi Merkezi olarak bütün halkimizi, üretmek isteyen, geri dönüstürmek isteyen, güzel vakit geçirmek isteyen, yeni arkadaslar tanimak isteyen herkesi, tüm halkimizi kurslarimiza davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Hafta içi her gün 15 kursiyer ile devam eden el sanatlari kursunun çalismalari 4 Haziran’da Gediz Halk Egitimi Merkezinde sergilenecek. El sanatlari kursu önümüzdeki egitim ögretim dönemiyle birlikte, eylül ayinda kaldigi yerden devam edecek.
Kaynak: İHA