Baskan Zeyrek Verdigi Sözleri Bir Bir Hayata Geçiriyor

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek baskanliginda gerçeklestirilen Büyüksehir Belediye Meclisi Mayis Ayi Olagan Toplantisi’nda, cenazelerin Manisa’dan baska illere nakli sirasinda alinan kilometre basina ücret uygulamasina oy birligiyle son verildi.

Baskan Zeyrek Verdigi Sözleri Bir Bir Hayata Geçiriyor
Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi Mayis Ayi Olagan Toplantisi’nda gündeme iliskin açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Manisalilara verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini ifade ederek, “Ilk 2 ton su 1 Lira ve sonraki kademelerde yüzde 30’luk indirimi geçtigimiz ay hayata geçirdik. Ayrica zorunlu kartli sayaç uygulamasina da son verdik. Bununla ilgili hemserilerimizden aldigimiz güzel geri dönüsler, bizleri mutlu ediyor. Bir diger sözümüz olan halk ekmek projemiz için de çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu konuda Istanbul Büyüksehir Belediyesi Halk Ekmek A.S Yönetim Kurulu Baskanimiz Sayin Özgen Nama ve Çerkezköy Belediye Baskanimiz Sayin Vahap Akay ile Çerkezköy Belediyesi’nin Halk Ekmek Fabrikasi’ni ziyaret ettik, incelemelerde bulunduk. En yakin sürede bu fabrikalardan Manisa’miza da kazandiracak, vatandaslarimizin güvenilir, kaliteli ve uygun fiyatli ekmege ulasimini saglayacagiz. Desteklerinizle halkimizin parasini halkimiz için harcayacak çalismalara imza atacagiz” dedi.



Hal esnafini sevindirecek karar

Açiklamanin ardindan meclis gündem maddelerine geçildi. Mecliste, hal esnafini ve yakinlarini kaybeden vatandaslari ilgilendiren önemli bir maddenin de oylamasi yapildi. Mali Hizmetler Dairesi Baskanliginin tekliflerinin oybirligiyle kabul edilmesinin ardindan açiklamalarda bulunan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, “Hallerdeki otoparklarda bekleme süresi, 1 saatti ve seçim döneminde haldeki arkadaslarimizla görüstügümüzde bu sürenin çok az oldugunu ve bundan sonra ödedikleri ücretin kendilerine ekonomik açidan zarar verdigini ifade etmislerdi. Bu oyladigimiz maddelerle artik hallerdeki otoparklarda bekleme süresi 2 saate çikartildi” dedi.



Kilometre basina ücret uygulamasi oy birligiyle kaldirildi

Mezarliklar Dairesi Baskanliginin teklifiyle ilgili de açiklama yapan Baskan Zeyrek, “Mezarliklar Dairesinden gelen öneriyse suydu: cenazeler Manisa’dan baska illere gönderilirken araçlarda kilometre basina para aliniyordu. Manisa’daki bir vatandasimiz ya da Türkiye’de yasayan herhangi bir vatandasimizin Manisa’da vefat etmesi halinde ailelerin böyle bir acili gününde kendilerinden para talep etmek, bizlere yakismazdi. Bu yüzden dolayi hep birlikte bunu kaldirdik. Oylarinizdan dolayi sizlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA