Kenti Kaplayan Toz Bulutu Dron Ile Görüntülendi

Adana’da 3 gündür etkili olan toz bulutu dron ile havadan görüntülendi. Kenti kaplayan toz bulutu nedeniyle vatandaslar disari çikamadiklarini söyledi.

Kenti Kaplayan Toz Bulutu Dron Ile Görüntülendi
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün Afrika ve Suriye üzerinden gelecek toz tasinimina karsi uyarisi sonrasi toz bulutu kentin üzerinde yogunlasti. Dün yagan yagmurla rahat bir nefes alan Adanalilar bugün sabah tekrar toz bulutuyla uyandi.

Görüs mesafesinin azaldigi sehirde, toz tasinimi sehrin gri renge bürünmesine neden oldu. Disarida isi olmayan vatandaslar ise evden çikmadi. Öte yandan, toz tasinimi dron ile havadan görüntülendi.

“Böyle havalara aliskin degiliz”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Mehmet Döyüce, “Adana’da böyle bir havayi uzun zaman sonra ilk kez görüyorum. Hasta oldugum için eve gidiyorum. Adana halki olarak böyle bir havada evde kalmamiz gerekiyor. Adana’da böyle bir havanin olmasi kötü oldu. Aliskin degiliz” dedi.

“Bu hava beni rahatsiz ediyor”

Bahattin Metin isimli vatandas, “Bende astim hastaligi var. Evden çikmamamiz lazim. Bu hava beni rahatsiz ediyor. Biran önce kendimi eve atmak istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA