Zir Vadisi Baskentlilerin Ugrak Noktasi Haline Geldi

Baskent Ankara’da yer alan Zir Vadisi, hem yerel halkin hem de sehre gelen ziyaretçilerin keyifle kesfettigi bir destinasyon olmaya devam ediyor.

Zir Vadisi Baskentlilerin Ugrak Noktasi Haline Geldi
Baskent Ankara’nin dogal güzelliklerinden biri olan Zir Vadisi, son yillarda dogaseverlerin ve macera tutkunlarinin ilgi odagi haline geldi. Ankara’nin Sincan ilçesinde bulunan Zir Vadisi, mercan kayalardan olusan bir doga harikasi olarak öne çikiyor.

Yesil bitki örtüsünün yani sira berrak suyu ve etkileyici kayaliklariyla dikkat çeken Zir Vadisi, dagcilik, kampçilik ve fotografçilik gibi aktiviteler için de ideal bir ortam sunuyor.

1930’lara kadar yerlesim yeri olarak kullanilan vadi, zamanla bölgedeki dogal olaylar sebebiyle mesire yeri olarak tercih edilmeye baslanmistir. Zir Vadisi’nin zengin tarihi dokusu, mimari kalintilar ve Müslüman ile Hiristiyan mezarliklariyla adeta bir açik hava müzesini andiriyor. Tas isçiliginin nadide örneklerini barindiran mezar taslari, geçmisin izlerini günümüze tasiyor. Köy evlerinin yerini ise simdi Ankara Armudu’nun yetistirildigi bahçeler almis durumda.

Geçmisi binlerce yil öncesine dayanan bu Zir Vadisi’nde tarih boyunca pek çok medeniyetin izlerine rastlanirken, Ipek Yolu’nun geçtigi önemli noktalardan biri olarak biliniyor.
Kaynak: İHA