Temsili Askerlik Yapan Engelliler Yemin Ederek Terhis Oldu

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, ’Engelliler Haftasi’ etkinlikleri kapsaminda Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanligi tarafindan organize edilen ‘Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni’ne katildi.

Temsili Askerlik Yapan Engelliler Yemin Ederek Terhis Oldu
Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanligi’ndaki törende konusan Vali Pehlivan; “Biz, büyük ve tarihe damga vurmus sanli bir orduya sahibiz. Hepimizin bildigi ve zaman zaman tekrarladigi özellikle de askeri faaliyetler vesilesiyle çok dile getirilen bir söz vardir,

‘Her Türk asker dogar.’ Asker ocagini ayni zamanda Peygamber ocagi olarak kabul ederiz. Tarih boyunca da böyle kabul edilmistir. Bu ocak, nice kahraman evlatlar yetistirmistir ve yetistirmektedir. Tarih sahnesine çiktigi günden bugüne kadar mensubu olmaktan gurur duydugumuz necip milletimiz türlü zorluklarin üstesinden gelmis ve bu zorluklarin üstesinden gelirken ordumuz çok büyük, özverili bir sekilde fedakarca, üstün gayretle, takdire sayan basarilar elde etmistir. Bu yolda ilerlerken milletimizin, devletimizin, medeniyet yolculugunda çok büyük katkilar saglamistir” dedi.

Bu törende de 1 günlük sembolik askerlik yapmak üzere gelen özel bireyler ve aileleriyle bir arada olduklarini kaydeden Vali Pehlivan, "Ordumuzla, milletimizle, devletimizle gurur duyuyoruz. Bu sevgili kardeslerimiz ile ayrica gurur duyuyoruz. Onlar sizlere de bizlere de emanettir. Bu sevgili kardeslerimiz ailelerimizin, toplumumuzun, ülkemizin bereketidir. Ve bugün görüyoruz ki bu kiyafetler onlara ziyadesiyle yakisti. Hem jandarma kiyafetleri hem deniz kuvvetlerimize ait kiyafetleri çok da güzel bir sekilde tasiyorlar. Kendileri, aileleri ve biz de unutulmaz bir gün yasiyoruz. Inaniyorum ki bu hatiralar ömür boyunca sizler tarafindan da bizler tarafindan da unutulmayacaktir. Bu kardeslerimizin gönüllerindeki o güzellik kadar güzel yasamlari olmasini temenni ediyorum" diye konustu.

Programda, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Murat Firat’in konusmasinin ardindan konusan Engelli Denizci Er Beytullah Güven, vatani görevi bir gün dahi yapmanin gurur verici oldugunu, bu duyguyu en üst derecede yasadiklarini belirtti.

Vali Pehlivan ve protokol üyeleri yemin töreninde, 56 denizci ve 19 jandarma er olarak temsili askerlik yapan 75 engellinin terhis heyecanina ortak olurken, omuz omuza silah ve bayrak üzerine el basarak yemin eden engellilerin terhis belgelerini verdi.

Törene Cumhuriyet Bassavcisi Tolgahan Öztoprak, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydin, Vali Yardimcisi Adem Yilmaz, Akdeniz Kaymakami Zeyit Sener, Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutani Tugamiral Oguz Bavbek ve engellilerin aileleri katildi.

Kaynak: İHA