Tekne Pervanesinin Çarptigi Deniz Kaplumbagasi Tedavi Altina Alindi

Antalya’nin Alanya ilçesi Konakli mevkiinde bulunan bir otelin sahilinde, tekne pervanesinin çarpmasi sonucu kabuk ve boyun bölgesinde derin kesik olusan ve geçtigimiz Cumartesi günü kiyiya vuran deniz kaplumbagasi, personelin müdahalesiyle kurtuldu.

Tekne Pervanesinin Çarptigi Deniz Kaplumbagasi Tedavi Altina Alindi
DEKAFOK Kiyi Koruma Dernegi’nin 2021 yilindan beri yürüttügü deniz kaplumbagasi koruma çalismalarinin en önemli parçalarindan biri olan bilinçlendirme ve farkindalik amaçli egitim sonucunda, konuya hâkim olan otel personelinin duyarli davranisi sayesinde, yarali bir deniz kaplumbagasi yasama tutundu.

Kiyiya vuran ve hareket halinde oldugu görülen deniz kaplumbagasinin derisini islak havlularla örterek kurumasini engelleyen personel, Alanya Doga Koruma ve Millî Parklar sefligine haber verdi.

Doga Koruma ekiplerinin bölgeye gelmesiyle uzmanlar tarafindan tedavi altina alinan deniz kaplumbagasinin, ilk belirlemelere göre tekne pervanesinin çarpmasi sonucu yaralandigi bildirildi.

Boyun ve kabuk bölgesinde derin kesik olusan deniz kaplumbagasinin, otel personeli ve Doga Koruma sefliginin hizli müdahalesi sayesinde durumunun iyiye gittigi ögrenildi.

Alanya DKMP ekiplerine teslim edilen deniz kaplumbagasi, tedavisi basariyla tamamlandiktan sonra tekrar denize birakilacak.
Kaynak: İHA