Mersin'de Özel Gereksinimli Çocuklar Için 'Çocuk Senligi' Düzenlendi

İçel Büyüksehir Belediyesince, ’10-16 Mayis Engelliler Haftasi’ dolayisiyla özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata daha çok katilmasini saglamak amaciyla ‘Çocuk Senligi’ düzenlendi.

Mersin'de Özel Gereksinimli Çocuklar Için 'Çocuk Senligi' Düzenlendi
Saglik Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan Seyfi Alanya Spor Salonu’nda düzenlenen senlikte, özel gereksinimli çocuklar ve aileleri hep birlikte yer aldi. Spor salonunun içerisinde oynanan halat çekme, çuval yarisi, ip atlama, kasikla top tasima gibi geleneksel oyunlari ögrenen çocuklar; masa tenisi, curling, hemsball ve futbol gibi oyunlar ile de birbirleriyle rekabet ettiler. Spor salonu bahçesinde kurulan sisme oyun gruplarinda ise çocuklarin sevinci ve mutlulugu doruklara çikti. Çalinan müzik esliginde dans eden çocuklara sik sik aileleri de eslik etti. Büyükten küçüge herkesin çok eglendigi ve keyifli vakit geçirdigi etkinlikte, ikramliklar da çocuklarin agizlarini tatlandirdi. Etrafi çocuk nesesi ve kahkahalarinin sardigi, engellerin yalnizca zihinde oldugunu göstermeyi amaçlayan farkindalik etkinligi; hem özel gereksinimli çocuklari hem de ailelerini oldukça memnun etti.

“Hem farkindalik olusturduk hem de çocuklarimiz doyasiya eglendi”

Saglik Isleri Dairesi Baskanligina bagli Engelliler Sube Müdürü Abdullah Gerboga, ‘10-16 Mayis Engelliler Haftasi’ kapsaminda bir dizi etkinlik planladiklarini dile getirerek, “Bir hafta boyunca 12 etkinligimiz var. Burada özel gereksinimli çocuklar ve ögrencilerle birlikte, çok güzel bir oyun senligi gerçeklestirdik. Çocuklarimiz salonda sporlari deneyimlerken, disarida sisme oyun gruplarinda müzik esliginde eglendiler. Sonraki günlerde de çesitli programlarimiz olacak. Bu kapsamda hem farkindalik olusturmak hem de çocuklarimizin eglenmesi için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

Özel gereksinimli bireylere destek olmak için Büyüksehir Belediyesine yapmis oldugu uygulamalar hakkinda da bilgi veren Gerboga, “Amacimiz; bünyemizde yer alan tesis ve egitim merkezleri ile özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katilimlarini saglamak, ailelerine de psikolojik danismanlik hizmeti vermek. Onlarin egitimlerine katki sunmak, bagimsiz birer birey olarak toplumda yer almalarini saglamak istiyoruz” diye konustu.

Ilerleyen günlerde yapmayi planladiklari etkinlik dizisinden de bahseden Gerboga, “Önümüzdeki günlerde özel gereksinimli çocuklarimizin, alisveris merkezinde gösterileri olacak. Daha sonrasinda konser ve engelsiz sanat atölyemiz ile bocce turnuvamiz olacak. Yine özel çocuklarimizla birlikte Tarsus’ta bir senlik düzenleyecegiz. Anneler için de beden ve ruh sagligi atölyelerimiz olacak. Bu haftayi dolu dolu geçirmeyi düsünüyoruz. İçel Büyüksehir Belediyesi olarak, yil boyunca özel gereksinimli çocuklarin talepleri dogrultusunda çesitli organizasyonlar ve etkinlikler düzenliyoruz” ifadelerini kullandi.

Senlikte çocuklar dans edip, bol bol oyun oynadilar

Etkinligi çok begendigini söyleyen anne Elif Ensari, “Gayet güzel ve eglenceli geçti. Çocuklarimizin zamani genelde evde geçiyordu ve ihtiyaçlari vardi. Çok güzel bir parkur olusturulmus. Güzel bir aktivite oldu” derken, otizmli bir çocugu bulunan Anne Özden Sikik, “Onlar bugün çok mutlu oldular. Çok güzel bir gün. Her zaman böyle etkinliklerin olmasini istiyoruz. Çocuklar hem sosyallestiler hem de enerjilerini attilar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA