Kahramanmaras'ta Yörüklerin Bazlama Senligi

Kahramanmaras’ta yasayan Yörükler, düzenledikleri bazlama etkinligini senlige dönüstürerek katilanlara yaklasik 500 civarinda bazlama ikram etti.

Kahramanmaras'ta Yörüklerin Bazlama Senligi
Dulkadiroglu Ilçesi Kapiçam Tabiat Parki’nda düzenlenen senlige çok sayida vatandas katildi.

Imece usulüyle düzenlenen etkinlikte erkeklerin yogurdugu hamurlari kadinlar bazlama yaparak pisirdi. 17 yildir düzenlenen bazlama senliginde hazirlanan yaklasik 500 bazlama katilimcilara ikram edildi.

Yörük Halil Gelebek, “Yörükler arasinda bazlama senligimize es dost gelirler imece usulü yapilir. Insanlar birbirini tanir. 17. Kez yapiyoruz. Türk’ün ve Yörüklerin yiyecegi bazlama. Çökelek ve peynir ile ikram ediliyor” dedi.

Yörük Zekiye Gögebakan, “Biz bu alanda her yil bazlama yapiyoruz ölmüslerimizin ruhlari için hayir için yapiyoruz. Yagli bazlamalarimizi içine peynir ve çökelegi birakip ikram ediyoruz. Allah rizasi için yapiyoruz sadece. 50 kilogram un yogurduk 500 kisiye ikram ettik. Öglen yemegine de ekmek arasi kavurmamiz var” diye konustu.

Katilimci Mustafa Eren ise, “Uzun zaman bir araya gelemedigimiz insanlari görüyoruz güzel bir etkinlik emegi geçenlere tesekkürler” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA