Hasta Ikizleri Için 10 Yildir Ne Televizyon Izledi, Ne Güne Gitti

Bursa’da hasta olan ikizleri için gecesini gündüzüne katan Mine Demir, kizi ve oglunun yürüdügü görmesinin her seye bedel oldugunu söyledi. Yasadigi zor günlere ragmen dimdik ayakta duran Mine Demir, "Annelik özveri ister. her seye ragmen ’iyi ki anne olmusum" dedi. Oturamayan, konusamayan ve yürüyemeyen 10 yasindaki Elif Sümeyye Demir, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesinde gördügü fizik tedaviyle artik kimseye tutunmadan yürümeye baslarken, ondan 2 dakika önce dogan kardesi Salih ise, yürüme bozuklugunun üstesinden gelip, ablasina destek oluyor.

Hasta Ikizleri Için 10 Yildir Ne Televizyon Izledi, Ne Güne Gitti
Bursa’daki Mustafa ve Mine Demir çiftinin ikizleri, 31 haftalik olarak dünyaya gelmedi. 40 gün kuvözde kalan ikizlerden Elif Sümeyye’nin ise 3 kez kalbi durdu. Taburcu olduktan sonra, ikizlerinde gariplik oldugunu fark eden aile, nöroloji bölümünde tedaviye basladi.

4 yasina geldiginde Elif Sümeyye için yürüyemez, oturamaz ve kendi basina hiç bir sey yapamaz denirken, kardesi Salih için de yürüme bozuklugunun devam edecegi söylendi. Ancak anne Mine Demir, çocuklarinin saglikli bir sekilde hayatlarina devam etmeleri için elinden gelenin fazlani yapmak için canini disine katti. Yaptigi arastirmalar sonucu Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesinin oldugunu birçok kisinin yürüyerek oradan çiktigi ögrenen anne, yatili olarak hastanede tedavi görmeye basladi.

Ikizleri dogdugundan beri kendi sosyal hayatindan vazgeçen anne, 2019 yilinda basvurdugu Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesinde 5 yili geride birakti. Çocuklariyla yakindan ilgilenen anne Mine Demir, ne bir televizyonun basinda zaman geçirdi ne de kadinlarin sürekli davet ettigi günlere katildi.

Kendine sadece parkinson hastaligi için 1 saatlik yürüyüs ayiran anne Mine Demir, “4 yasina geldiginde Elif Sümeyye için artik hastaneye getirilmemesi gerektigi söylendi. Artik yürüyemeyecegi, oturamayacagi, konusamayacagi ve tek basina hareket edemeyecegi ifade edildi. Ben arastirmalarima devam etti. Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesinin oldugunu ögrendim. Oradan birçok insanin yürüyerek, konusarak çiktigi haberleriyle bizimde basarabilecegimize inandim. 5 yil önce, bu hastanede tedaviye basladik. Doktorlarla diyalog halinde, dakikasi dakikasini aksatmadan bütün egzersizleri yaptik. Sabah kalkis saatimiz, aksam yatis saatimiz belliydi. Yapmamiz gereken egzersizleri oyunla kizima göstermeye çalistim. Tirnaklarina oje sürdüm, yürüme aletiyle yürümesini sagladim. Belime ayaklarini bagladik. Tahterevalli gibi bel egzersizlerini yaptirdim. Ben, kizim ve oglumla bir örnek giyinerek her sabah çalisanlara günaydin demek için gezdirdim. Bazen sikiliyor. Yapmak istemiyor. Bende ona bunu sevdirmem gerekiyor. Fikirler üreterek ona bunu sevdirmeye çalisiyorum” dedi.

Kendisine hiç zaman ayiramadigini belirten anne Demir, ancak bundan hiçbir zaman sikayet etmedigini söyledi.

Anne Demir, “2019 yilindan beri buradayim. 5 yildir burada kimse ile oturup bir çay dahi içmedim. Bütün zamanimi çocuklarima ayirdim. Ben çocuk çocuklar gördüm. Vücutlari çok sekle girmis. Artik sekillerinin düzelmesi imkansiz. Benim çocugumda büyüyor. Onun vücudunun da sekle girerken daha saglikli olmasini saglamak için elimden gelenin fazlasini yapiyorum. Kizim ileride daha mutlu bir hayat yasamasi için ona harcadigim zamanin önemi yok. Çocuklarim için her seye deger. Bende hastayim. Parkinson hastaligim sebebiyle bazen kasilmalarim oluyor. Gerekli ilaçlar yapiliyor. Oda biraz uzandigimda kizimi görünce ayaga kalkiyorum. Çünkü kizimin bana ihtiyaci var” seklinde konustu.

Bir kadinin anne olduktan sonra hayatinin çocuklari oldugunu belirten Mine Demir, “Özellikle böyle özel çocuklari oldugunda her seyinin çocuklari olmasi gerekiyor. Tabi ki kendimize de zaman ayirmamiz gerekiyor. Ama ben kizimin veya oglumun saglikli bir sekilde ne kadar çok büyürlerse bizde o kadar mutlu oluruz. Ben ikizlerim dogduktan sonra televizyon dahi izlemedim. Hiçbir yere gidip kendime zaman ayirmadim. Annelik çok kutsal bir meslek. Anne olmak fedakarlik demek. Anne olduktan sonra annenin degerini daha iyi anliyorsun. Iyi ki anne olmusum” diye konustu.

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi Uzm. Dr. Koza Duman ise “Elif Sümeyye ilk geldiginde anneye tamamen bagimliydi. Annesi olmadan herhangi bir eylemi yapmasi mümkün degil. Su anda da anneye bagimli ama tam degil. Onu bir destek olarak görüyor. Daha yolumuz var. Ama çocugumuzu aya kaldirdik. Okula gitmesini, arkadaslariyla birlikte oturup kalkmasini sagladik” dedi.

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi Bashekim Yardimcisi Dr. Samet Gönülkirmaz ise, “Hastanemiz 1997 yilindan itibaren fizik tedavi salonlari, terapi odalari, omuz, kol, el robotlari, fonksiyonel simlasyon uygulamalari ve alaninda uzman doktor, fizyoterapist, ergoterapist ve diger çalisanlariyla Türkiye’nin tek spastik çocuklar hastanesidir. Hastanemize basvuran tüm hasta guruplarina ayaktan ve yatara tedavi uygulamaktayiz. Sadece Türkiye’den degil, yurt disindan da hastalarimiz gelmektedir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA