Gaziantep Auto-Drift Fest Muhtesem Gösterilere Sahne Oldu

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi ev sahipligi ve is birliginde, Gaziantep Valiligi destekleriyle Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) tarafindan bu yil 3’üncüsünün düzenlendigi Gaziantep Auto-Drift Fest Gazi sehirlilere unutulmaz bir gün yasatti.

Gaziantep Auto-Drift Fest Muhtesem Gösterilere Sahne Oldu
Birçok etkinligin düzenlendigi festivalde uzman sürücüleriyle drift araçlari, duman dumana lastikler, keskin virajlardaki performanslari ve hizin doruklarinda nefes kesen sovlariyla büyük ilgi topladi. Ortadogu Fuar Merkezi’nde yapilan festivalde ayrica Gazi sehirli otomobil tutkunlari modifiyeli araçlarini sergiledi, festivalde yapilan etkinliklere katildilar.

Büyüksehir 150 dönüm genisligindeki yeni pist ve tesisin proje çalismasini tamamladi

Hazirlanan pistte sürücüler, hem bireysel hem de takim halinde yaptigi Sinirlari zorlayan sovlarda otomobil tutkunlarinin, drift meraklilarinin ve aksiyon severlerin begenisini kazandi. Festivalde Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan TOSFED is birligiyle 1 yildir proje çalismasinin tamamlandigini müjdeleyen Baskan Vekili Halil Ugur 150 dönüm üzerine kurulacak yeni tesisin insaatinin yakin zamanda baslayacagini ve pistin hem off-road hem de drift yapilacak özellikte olacagini müjdeledi.

“Bir sonraki etkinligimizi yeni tesisimizde yapacagiz”

Festivalin açilisinda konusma yapan Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Halil Ugur, “3’üncüsünü düzenliyoruz. Gazi sehir sadece gastronomisiyle, sanayisiyle degil Gazi sehir gençlerimiz ne istiyorsa Baskanimiz Fatma Sahin’in talimatlariyla onlarin isteklerini yerine getiriyoruz. Federasyonumuza, yetkililerimize, takimlarimiza geldikleri için tesekkür ediyoruz. Keyifli bir gün olacak, gösterilerimiz yapilacak. Umarim Türkiye’ye de örnek bir festival olacak. Yaklasik 1 yildir proje çalismalarini yaptigimiz 150 dönümlük araziye hem off-road hem de drift yapilacak bir tesisi kazandiracagiz. Federasyonumuzla beraber yapiyoruz bunu. Bir sonraki etkinligimizi sizlerle beraber yeni tesisimizde yapacagiz” dedi.

“Festival için büyük bir katilim ve cosku var”

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu Gaziantep Il Temsilcisi Mehmet Nuri Turan ise Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne ve Baskan Fatma Sahin’e festivale verdigi destekler için tesekkür ederek,

“3’üncüsünü yaptigimiz festival için büyük bir katilim ve cosku var. Ilk festivalimizde Gaziantep’in potansiyelini ve coskusunu gördük. Bugün sizleri büyük bir görsel sölen bekliyor. Ekibiyle yaklasik 20 gündür bu pistin kurumundan bütün organizasyona büyük destek verdiler. 1 yildir çalistigimiz büyük bir pist projemiz var. Bundan sonraki yillarda bu yeni pist ile farkli organizasyonlari getirecegiz, sampiyonalarin bir ayagini Gazi sehre tasiyacagimiz yeni bir pistimiz olacak” ifadelerini kullandi.

I”nanilmaz bir enerji var”

Festivale katilan ralli pilotu Burcu Çetinkaya organizasyonun harika oldugunu aktararak, “Inanilmaz bir enerji var. Hem anneler gününe denk geliyor hem iki kadin pilot alandayiz hem de kadin bir belediye baskanimiz var. Bu anlamda bence harika. Seyirciler arasinda daha fazla kadin görmek isteriz. Çok keyifli hep beraber çok eglenecegiz. Bugün iki kadin pilot olarak ufak bir sov yapacagiz. Otomobilimize misafirlerimizi alacagiz. Daha sonrasinda da herkes kendi otomobillerinde drift yapacak ve birlikte takim halinde, bireysel sovlarla seyircilerimize güzel bir gün yasatmak istiyoruz” seklinde konustu.

Organizasyon, hava, atmosfer her sey harika

Sürücü Abbas Çimen ise Gaziantep’te diger organizasyonlar gibi bu senenin de çok iyi geçtigini ifade ederek, “Organizasyon, hava, atmosfer her sey harika. Bugün farkli drift sovlarimiz olacak farkli araçlarla. Koreografiler yapacagiz. Umarim hava iyi olur ve bol bol dumanlariz. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne ve Gaziantep halkina çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA