Diyarbakir'da Anneler Günü'nde Kadinlara Savunma Egitimi Verildi

Diyarbakir’da, Anneler Günü’nde aralarinda isitme engelli kadinlarinda oldugu kadinlara kendilerini koruma ve savunma alaninda egitim verildi.

Diyarbakir'da Anneler Günü'nde Kadinlara Savunma Egitimi Verildi
Uluslararasi Kendini Koruma ve Mücadele Organizasyonu Genel Sekreteri, Pars Yakin Müdafaa Egitmeni Mücahit Yilmaz’in egitmenliginde Kadayifçi Sitki Usta’da toplanan isitme engellilerinde oldugu kadinlara önce kendilerini savunma ve korumalari yönünde egitim verildi.

Daha sonra Anneler Günü kutlandi.

Egitmen Mücahit Yilmaz, Sitki Usta isletmecilerinden Ahmet Altunbay ile beraber kadina yönelik siddete farkindalik olusturabilmek için bu anlamli günde seminer düzenlediklerini söyledi.

Burada genç, yasli ve isitme engelli olan hanimlarin oldugunu belirten Yilmaz, onlara yararli olabilmek için sokakta kiyafet nasil olmasi gerektigini, kapida alisverisin nasil yapilmasi gerektigini, saglikli bir antrenmanin nasil yapilmasi, siddetle, tacizle karsilastiklarinda bilinçli bir sekilde nasil hareket etmeleri gerektigini anlattiklarini ifade etti.

Semineri teknik ve taktiklerle gösterdiklerini aktaran Yilmaz, söyle konustu:

“Bu gibi projelerimizin devami olusacaktir. Sitki Usta ailesine tesekkür ediyorum. Bu gibi çalismalarimizi daha çok artiracagiz. Içisleri Bakanligi’ndan yeni projeler olusturarak topyekûn, tüm hanimlarimizi bu konularla ilgili bilgilendirecegiz. Bilgilendirdigimiz konu, par yakin müdafaa, pars yakin müdafaa sistemi, kisa zaman içerisinde hem kendimizi, hem sevdiklerimizi, hem de saldirgani kontrol altina almayi ögreten çok muhtesem bir sistem. Bu sistem, kisilerde saglikli bir vücut yapisina sahip olmayi, vücut lisani olusturmayi ve vücudun daha dinamik, daha güçlü ve daha güvende olmalarini sagliyor. Buradan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, nice günler diliyorum.”

Katilimcilardan Melek Doruhan, Mücahit Yilmaz’in kendilerine yakin savunma sporundan bazi taktik ve teknikler ögrettigini dile getirdi. Doruhan, “Keske dünya böyle olmazsa. Hiçbir kadin veya hiçbir insan siddette maruz kalmazsa. Bu tür savunma sporlarinin birçok katkisi oluyor. Dünya bu haldeyken en azindan bu tür sporlarin katkisi oluyor. Kadinlar veya bu tür olaylara maruz kalmis insanlar adina bir umut isigi oluyor. Bu özel günde böyle bir program olmasi da sevindirici oldu. En azindan bir farkindalik olusturdu” dedi.

Kadayifçi Sitki Usta personeli Servet Umay ise, “Sitki Usta ailesi olarak burada Anneler Günü’nde kadinlara egitim dersi verilip bizde ev sahipligi yaptik, ikramlarda bulunduk. Anneler Günü’nü kutluyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA