Bakan Göktas'tan Özel Anneler Günü Mesaji

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Anneler Günü’nü, sosyal medya hesabindan paylastigi iki oglunun da bulundugu fotografla kutladi.

Bakan Göktas'tan Özel Anneler Günü Mesaji
Göktas, Anneler Günü dolayisiyla hem video mesaj hem de ogullariyla çekildigi bir fotografi sosyal medya hesabindan paylasti. Ogullari Hamza ve Yusuf’un da bulundugu fotografi paylasan Bakan Göktas, anneligi hiç bitmeyen bir yolculuk, ömür boyu süren benzersiz bir tecrübe olarak nitelendirdi.

Kendi annesinin de hem çocukken hem de bugün her an yaninda oldugunu, sevgi ve sefkatiyle sarip sarmaladigini belirten Göktas, “Gelecege birakacagimiz en büyük mirasin özgüvenli, bilgili, saglikli ve iyi yetismis nesiller olacagina yürekten inaniyorum. Çocuklarimiz düsecekler, kalkacaklar, hata yapacaklar, ögrenecekler ve biz hep yanlarinda olacagiz. Bana göre ebeveyn olarak en büyük vazifemiz hiç bitmeyen bir heyecanla onlara dogruyu gösterebilmek” ifadelerini kullandi.

Baris içinde, huzurlu ve mutlu bir dünyayi tesis etmenin yolunun, gelecegin umudu çocuklari sevgiyle büyütmekten geçtigini aktaran Göktas, sunlari kaydetti:

“Önce kendi evimizdeki, ailemizdeki huzuru saglayarak bunu basarabiliriz. Birlikte uyandigimiz her yeni günde ben de çocuklarimla beraber yeni seyler ögrendim, hayati yeniden kesfettim, her bir insanin farkli bir dünya oldugunu fark ettim ve kendime yeni hedefler belirledim. Bugün, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani olarak en büyük görevlerimden biri sorumlulugumuz altinda bulunan on binlerce evladimizin hayallerini gerçege dönüstürebilecekleri mutlu yarinlara ulasmalarini saglamak.”

“Bir kadini anne yapan yüregidir”

Göktas, bakanligin sosyal medya hesabindan paylasilan video mesajda ise anneleri evin diregi, hayatin ahengi, sicak ve güven dolu bir kucak olarak nitelendirdi.

Her kadinin yüregindeki en yüce makamin annelik oldugunu belirten Göktas, sunlari söyledi:

“Bir kadini anne yapan yüregidir. Kalbinden tasan muhabbetle ‘anne’ demeye hasret çocuklari bagrina basar, koruyucu anne olur, yeryüzüne merhamet dagitir kadinlar. Her anne olus bir yeniden dogustur. Her yeni dogusla aydinlanir dünyamiz. Bize sabrin güzelligini ögreten sehit annelerinin, fedakarligin sinirsizligini gösteren engelli annelerinin, basta Filistinli olmak üzere savas magduru tüm kadinlarin ve tüm annelerin anneler gününü cani gönülden kutluyorum. Yeryüzünün isigi annelerimizi sadece bugünlük degil, ömürlük bir hürmetle selamliyorum."
Kaynak: İHA