Tatvan'da Polis Ekipleri 1 Yilda 4 Bin 250 Ögrenciye Polislik Meslegini Tanitti

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde toplum destekli polis ekipleri okullari ziyaret ederek bir yilda 4 bin 250 ögrenciye polis meslegini tanitti.

Tatvan'da Polis Ekipleri 1 Yilda 4 Bin 250 Ögrenciye Polislik Meslegini Tanitti
Bitlis Emniyet Müdürlügü bünyesindeki Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügü toplum destekli polis ekipleri, ilçede bulunan Van Gölü Ilkokulunu ziyaret ederek ögrencilerle bir araya geldi. Siniflari gezen polis ekipleri, ögrencilere Türkiye’nin milli projeleri ve milli gururumuz olan Togg’un bulundugu boyama kitaplarini dagitti.

Ögrenciler boyama kitaplarini özenerek renklendirirken, Trafik Sube Müdürlügüne bagli trafik polisleri ise trafikte nelere dikkat edilmesi konusunda egitim verdi. Toplum destekli polis ekipleri, daha sonra ögrencilerle beraber okul bahçesine çikarak ekip otolarini inceledi. Megafondan anonslar yapan ögrenciler keyifli dakikalar yasadi.

Tatvan Ilçe Emniyet Müdürü Ismail Ayhan, “Yaptigimiz bu projeler ve etkinliklerle önceligimiz ögrencilerimize devletimizin milli projelerini, polislik meslegimizi sevdirmek, ögrencilerimize bayrak sevgisi, devlet sevgisi gibi milli bilinç asilamaktir” dedi.

Tatvan’da 4 bin 250 ögrenciye ulasilarak polislik meslegini tanittiklarini söyleyen Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügünde görevli Komiser Müge Bostan, “Bitlis Il Emniyet Müdürlügü bünyesindeki Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügü olarak bu zamana kadar polislik meslegimizi tanitarak, birçok ögrenciye ulasip Tatvan Kaymakamimiz Remzi Demir’in destekleriyle milli projelerimiz boyama kitabiyla birlikte geçen seneden bu zamana kadar 44 okul ve 4 bin 250 ögrenciye ulasarak polislik meslegini tanittik. Motosikletli polis timleri, trafik denetleme ekipleri, devriye ekipler ve toplum destekli polisler olarak ‘Milli Projemiz’ adli boyama kitabi ögrencilerimize hediye edilmis ve trafik egitimleri verilmistir. Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügü olarak bu projelerimizle polislik mesleklerimizi tanitip ögrencilerimizle mutlu, güzel ve eglenceli vakitler geçiriyoruz. Yeni projemiz olan ‘polisimizi taniyoruz, birlikte gülümsüyoruz’ projemizle ögrencilerimizi ziyaret edip daha fazla okula ulasmak istiyoruz” dedi.

Yapilan ziyaretlerden sonra iadeyi ziyaret yapacaklarini söyleyen Tatvan Van Gölü Ilkokulu Müdürü Sahin Ballikaya ise “Bugün toplum destekli polis ekipleri okulumuzu ziyaret ettiler. Sinif ziyaretlerinin ardindan okulumuz bahçesinde ögrencilerimizle etkinlik yaptilar. Ögrencilerimizin polis meslegini tanimalari ve milli gururumuz olan Togg’un boyamasini hep beraber yaptilar. Ögrencilerimiz polislerimizle beraber boyama etkinligi, trafik egitiminin akabinde okulumuz bahçesinde ekip araçlariyla beraber güzel bir etkinlik gerçeklestirdiler. Ögrencilerimizin polis teskilatimizin mensuplariyla bu sekilde bir araya gelmeleri, kaynasmalari çok güzel bir etkinlik oldu. Ögrencilerimiz polis araçlarina bindiler, yunus motosikletlerine bindiler, polis telsizinden anons yaptilar, araçlara binip hangi cihazin neye yaradigini uygulamali olarak ögrendiler. Insallah bizler de bir grup ögrencimizle yakin zamanda emniyet teskilatimiza iadeyi ziyaret edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA