ABD'de Ilk Kez Ebeveynler Çocuklarinin Isledigi Suçtan Dolayi Hüküm Giydi

ABD’nin Michigan eyaletinde 2021 yilinda bir okula silahli saldiri düzenleyen ve 4 sinif arkadasini öldüren Ethan Crumbley’nin ebeveynleri, ogullarinin düzenledigi saldiriyla ilgili en az 10 yil hapis cezasina çarptirildi. Söz konusu karar ile ABD’de ilk kez ebeveynler çocuklarinin isledigi suçtan dolayi hüküm giymis oldu.

ABD'de Ilk Kez Ebeveynler Çocuklarinin Isledigi Suçtan Dolayi Hüküm Giydi
ABD’de ilk kez ebeveynler çocuklarinin isledigi suçtan dolayi hüküm giydi. ABD’nin Michigan eyaletindeki Oxford Lisesi’nde 2021 yilinda silahli saldiri düzenleyen ve 4 sinif arkadasini öldüren Ethan Crumbley’nin ebeveynleri, Jennifer ve James Crumbley, “kasitsiz adam öldürmekten” ilgili en az 10 yil hapis cezasina çarptirildi. Crumbley’ler 10 yil sonra sartli tahliyeye hak kazanacaklar, sartli tahliye talepleri reddedilirse, 15 yil hapis yatacaklar.

Savcilarin, evde emniyete alinmamis bir silah bulunduguna ve gencin akil sagligina yönelik ebeveynlerinin kayitsizliga dair kanitlar sunmasinin ardindan Mahkeme, Jennifer ve James Crumbley’nin saldiriyi engelleyebilecek önlemleri almadigina hükmetti.

"Bu mahkumiyetler kötü ebeveynlikle ilgili degil”

Yargiç Cheryl Matthews, "Bu mahkumiyetler kötü ebeveynlikle ilgili degil. Bu mahkumiyetler, yaklasmakta olan bir treni durdurabilecek eylemlerin yapilmadigini dogruluyor. Makul bir insanin ensesindeki tüylerin diken diken olmasina neden olacak seyleri tekrar tekrar görmezden gelmekle ilgili. Firsat kapiyi defalarca çaldi, daha yüksek sesle ve daha yüksek sesle ve görmezden gelindi. Kimse cevap vermedi” dedi.



Ebeveynler 2,5 yildir hapiste

Su anda 17 yasinda olan Ethan Crumbley, cinayet ve diger suçlardan ömür boyu hapis cezasina çarptirilmisti. Jennifer ve James Crumbley, ise saldirinin ardindan tutuklanmis ve 500 bin dolarlik kefaleti ödeyemedikleri için yaklasik 2,5 yildir hapiste yatiyorlar.
Kaynak: İHA