Söke Belediye Meclisi Yeni Dönemin Ilk Toplantisini Yapti

Söke Belediye Meclisi 31 Mart yerel seçimlerinin ardindan ilk olagan toplantisini yapti. Toplantida yeni dönemin iki yil süreyle görev yapacak meclis baskan vekili, meclis katip üyeleri ve bir yil süreyle görev yapacak çalisma (ihtisas) komisyonlari ile encümen üyeleri gibi organ seçimleri yapildi.

Söke Belediye Meclisi Yeni Dönemin Ilk Toplantisini Yapti


Yoklama, saygi durusu ve istiklal marsinin okumasiyla baslayan meclis toplantisinin açilisinda konusan Söke Belediye Baskani Dr. Mustafa Iberya Arikan; yeni dönemin Söke’ye ve meclise hayirli olmasini diledi. Meclis toplantisini izleyenler arasinda CHP Söke Ilçe Baskani Muammer Akmazlar, MHP Ilçe Baskani Mehmet Tasyumru, AK Parti Ilçe Baskani Süleyman Yilmaz da bulunurken; dönemin ilk meclis toplantisinda Çiftçi Mallari Koruma Meclisi seçimi heyecani da yasandi. Bu seçimde oy hakki bulunan Ticaret Odasi ile Ziraat Odasi Meclis üyeleri de meclise katilanlar arasindaydi.

Gizli oyla yapilan meclis katip üyeligine CHP’li Meclis Üyeleri Hayal Üzüm ve Hilal Tiril Kabasakal seçildi. MHP’li Meclis Üyeleri Güler Batmaz ve Hülya Yildirim bu seçimde 12’ser oy aldi. Gizli oyla yapilan Meclis 1. Baskan Vekilligine CHP’den M. Levent Tuna, Meclis 2. Baskan Vekilligine de CHP’den Fahri Semerci seçildi. Gizli oyla yapilan Encümen Üyeligine CHP’li Meclis Üyeleri Ahmet Cumhur Sakiz, Sakir Gülmez, Tuncay Bozdag seçildi. MHP Grubunun aday gösterdigi Hülya Yildirim, Esat Çalik ve Güler Batmaz 10’ar oy aldi. Açik oyla yapilan Gayrimenkul Satis Komisyonu üyeligine CHP’den Nusret Berk Yeltekin seçildi.

Söke Belediye Meclisi’nin ihtisas gruplari su sekilde olustu: Imar ve Bayindirlik Komisyonu, Nusret Berk Yeltekin (CHP), Tuncay Bozdag (CHP), Ege Berk Korkmaz (CHP), Fatih Gürer (MHP), Güler Batmaz (MHP). Plan ve Bütçe Komisyonu, Fahri Semerci (CHP), M.Levent Tuna (CHP), Yasemin Gürsoy (CHP), Hülya Yildirim (MHP), Ömer Akalin (MHP). Saglik Komisyonu, Ahmet Cumhur Sakiz (CHP), Hayal Üzüm (CHP), Hilal Tiril Kabasakal (CHP), Esat Çalik (MHP), Hülya Yildirim (MHP). Kültür, Sanat, Egitim ve Kadin Komisyonu, Hayal Üzüm (CHP), Hilal Tiril Kabasakal (CHP), Yasemin Gürsoy (CHP), Güler Batmaz (MHP), Hülya Yildirim (MHP). Meslek Odalari ve Sorunlari Komisyonu, Sakir Gülmez (CHP), Murat Günal (CHP), Vural Tosun (CHP), Seref Basar (MHP), Ismail Yaman (MHP). Tarim ve Çevre-Iklim Degisikligi Komisyonu, Fahri Semerci (CHP), Mustafa Kemal Çakir (MHP), Necdet Uyaroglu (CHP), Muzaffer Gacar (MHP), Oktay Isbiter (MHP). Dis Iliskiler Komisyonu, Fuat Evren Gül (CHP), Hilal Tiril Kabasakal (CHP), Resit Ünal Kizilirmak (CHP), Oktay Isbiter (MHP), Ömer Akalin (MHP). Gençlik ve Spor Komisyonu, Yagiz Pullukçu (CHP), Fuat Evren Gül (CHP), Ege Berk Korkmaz (CHP), Muzaffer Gacar (MHP), Hasim Çiftçi (MHP). Mimari Estetik ve Tarihi Yapilarla Ilgili Çalisma Komisyonu, Nusret Berk Yeltekin (CHP), Muzaffer Karadag (CHP), Sevki Kaya (CHP), Güler Batmaz (MHP), Hasim Çiftçi (MHP). Hukuk Komisyonu, Tuncay Bozdag (CHP), M.Levent Tuna (CHP), Fahri Semerci (CHP), Fatih Gürer (MHP), Ömer Akalin (MHP). Gayrimenkul Degerlendirme Komisyonu, Sevki Kaya (CHP), Nusret Berk Yeltekin (CHP), Necmettin Aka (CHP), Oktay Isbiter (MHP), Esat Çalik (MHP). Sosyal Hizmetler Yaslilar ve Engelliler Komisyonu, Sefik Irten (CHP), Necmettin Aka (CHP),Hayal Üzüm (CHP), Seref Basar (MHP), Ismail Yaman (MHP).

Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde Söke Belediye Baskani Dr. Mustafa Iberya Arikan, Fuat Evren Gül ve Hasim Çiftçi ile birlikte belediyeyi temsilen görev yapacak iki asil üye CHP’den Mustafa Kemal Çakir ve MHP’den Ömer Akalin olarak belirlendi. CHP’den, Fahri Semerci, Vural Tosun, Necdet Uyaroglu, MHP’den; Seref Basar ve Oktay Isbiter yedek üyeler olarak belirlendi.

Mahalle Idari Seçimlerine karda görev yapacak Kiyi Ege Belediyeler Birliginde temsilciler CHP’den Yasemin Gürsoy, Necmettin Aka ve Murat Günal oldu.

Tarihi Kentler Birligi temsilciligine olarak CHP’den Nusret Berk Yeltekin seçildi. Ege Belediyeleri Birligi temsilciligine Murat Günal, Afet Hizmet Birligi temsilciligine CHP’den Ahmet Cumhur Sakiz seçildi.

Söke Belediyesi kurulusu olan LIMA A.S. genel kurullarina belediyeyi temsilen Baskan Dr. Mustafa Iberya Arikan’in seçilmesi maddesi oy çoklugu ile kabul gördü.

2023 Faaliyet Raporu Meclis Baskan Vekili M. Levent Tuna’nin baskanliginda mecliste görüsülürken, faaliyet raporu CHP’li Meclis üyelerinin oylari ile oy çoklugu ile meclisten geçti.
Kaynak: İHA