SAP Hastasi 29 Hayvan Elazig'da Yakalandi, Sahibine 199 Bin Lira Ceza Kesildi

Mus’tan Bursa’ya götürülmek üzere yola çikan ve SAP hastaligi oldugu tespit edilen 29 büyükbas hayvan, Elazig Veteriner Yol Kontrol ve Denetim Istasyonu’nda yakalandi. Hayvanlar kesime gönderilirken hayvan sahibine 199 bin 409 lira, araç sahibine ise 14 bin 595 lira idari para cezasi kesildi.

SAP Hastasi 29 Hayvan Elazig'da Yakalandi, Sahibine 199 Bin Lira Ceza Kesildi
Türkiye’nin Erzurum’dan sonra ikinci Veteriner Yol Kontrol ve Denetim Istasyonu olarak 1 Nisan’dan itibaren çalismaya baslayan Elazig’daki istasyonda ekiplerin siki denetimleri devam ediyor. Günün 24 saati faaliyette olan istasyonda, hayvanlarin kayitli ve saglikli olup olmadiklari kontrol ediliyor. Bu çerçevede Mus’un Bulanik ilçesinden yola çikan ve Bursa’ya dogru ilerleyen 29 büyükbas hayvanini bulundugu 33 BPP 74 plakali araç istasyonda kontrol için durduruldu. Yapilan incelemede araçta bulunan büyükbas hayvanlarinin bazilarinin evraklarinin ve küpelerinin eksik oldugu belirlendi.

Öte yandan istasyondaki veteriner hekimler tarafindan yapilan incelemede hayvanlarin SAP hastasi oldugu tespit edildi. Bunun üzerine hayvanlar kesime gönderilirken hayvan sahibine 199 bin 409 lira ve araç sahibine 14 bin 595 lira idari para cezasi kesildi.

Kontrollerin araliksiz sürdügü bildirildi.

Kaynak: İHA