Kumar Oynamaktan 41 Kisiye 673 Bin TL Idari Para Cezasi Uygulandi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde horoz dövüsü yaptirildigi tespit edilen binaya jandarma tarafindan yapilan baskinda 41 süpheli yakalandi. Süphelilere 673 bin 500 lira ceza uygulandi.

Kumar Oynamaktan 41 Kisiye 673 Bin TL Idari Para Cezasi Uygulandi
Zonguldak Il Jandarma Komutanligi ekiplerince Çaycuma ilçesine bagli Persembe beldesinde horoz dövüsü yapildigi tespit edilmesi üzerine Çaycuma Cumhuriyet Bassavciligindan alinan arama kararina istinaden Cumhuriyet Savcisinin da katilimiyla operasyon gerçeklestirildi.

Operasyonda, horoz dövüsünü organize eden 2 kisi, 1 site güvenlik personeli, horozu bulunan Karabük, Bartin, Kastamonu ve Zonguldak’tan gelen toplam 17 kisi ile kumar oynadigi tespit edilen Kastamonu, Bartin, Karabük ve Zonguldak’tan gelen toplam 41 kisi yakalandi.

Olay yerinde bahislerin yazildigi kayit defteri, dövüsecek horozlarin sikletini ölçmek için kullanilan terazi, 36 adet sahipli horoz ele geçirildi. Dövüsü organize eden 2 sahsa ve 1 site güvenlik personeline Kumar Oynanmasi Için Yer ve Imkan Saglamak suçundan adli islem, 17 horoz sahibine adli islem ve Doga Koruma ve Milli Parklar Il Müdürlügü ekiplerince 288 bin lira idari para cezasi ve 41 sahsa kumar oynamaktan dolayi 673 bin 500 lira idari para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA