Kizilay'dan 420 Kisiye Giyim Ve Gida Yardimi

MUS – Mus’un Varto ilçesinde Kizilay ekipleri tarafindan 420 kisiye giyim ve gida yardimi yapildi.

Kizilay'dan 420 Kisiye Giyim Ve Gida Yardimi
Açiklamalarda bulunan Kizilay Varto Sube Baskani Hamza Sezgin Yonat, "Varto’nun 99 köyü ve 50 mezrasi ile 7 mahallesinde maddi durumu iyi olmayan dul ve yetimlere giyim kolilerini teslim ettik. Bunun yaninda ramazan ayi içerisinde 130 aileye ise genel merkezimizin gönderdigi iki bin TL nakit yardiminda bulunduk. Bugün ise ilçemizde magdur ve ihtiyaç sahibi olan 290 ailemize kiyma ve kusbasi yardimi dagitimi yaptik. Ramazan ayi içerisinde toplamda 420 ailemiz Kizilay yardimindan faydalanmis oldu. Ramazandan sonra da genel merkezimizden bize aktarilacak yardimlarimizi vatandaslarimiza ulastirmaya çalisacagiz. Bu konuda emegi geçen herkese Vartolular adina tesekkür ederim" diye konustu.

Hürriyet Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Aykal (35) ise Kizilay Varto Sube Baskanliginca kendilerine giyim ve gida yardimi yapildigini belirterek, "Bize yardimda bulunan herkesten Allah razi olsun. Ilçe baskanimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ederim" dedi.

Esinin vefat etmesi nedeniyle Gümgüm Mahallesi’nde tek basina yasayan Selma Apak adli kadin da, Kizilay’a tesekkür ederek, "Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Kaynak: İHA