Edremit Belediyesi'nde Yeni Dönemin Ilk Meclis Toplantisi

Balikesir’in Edremit Belediyesi’nde yeni dönemin ilk meclis toplantisi Belediye Baskani Mehmet Ertas baskanliginda yapildi. Toplantida meclis ihtisas komisyonlari ve üye birliklerin temsilcileri seçildi. Mevcut komisyonlara ilave olarak Kent Estetigi Komisyonu kurulmasina karar verildi.

Edremit Belediyesi'nde Yeni Dönemin Ilk Meclis Toplantisi
31 Mart 2024 tarihinde yapilan yerel seçimlerinde Edremit Belediyesi’nde göreve seçilen Belediye Baskani Mehmet Ertas ve belediye meclis üyelerinin katilimi ile yeni dönemin ilk meclis toplantisi yapildi. Cumhuriyet Halk Partisi ile Adalet ve Kalkinma Partili meclis üyelerinin katildigi toplantiya izleyici olarak vatandaslarda yogun ilgi gösterdi.

Belediye Baskani Mehmet Ertas’in baskanlik ettigi ilk toplantida geçici divan kâtipligini en genç üyeler Hakan Yildirim ve Emre Atay üstlendi.

Belediye Baskani Mehmet Ertas gündem maddelerine geçmeden önce meclis üyelerini tek tek tebrik ederek meclis üyesi rozeti hediye etti.

Toplantida ilk olarak yapilan gizli oylama ile Meclis 1. Baskan Vekilligi’ne CHP’li Cavit Cebeci, Meclis 2. Baskan Vekilligi’ne CHP’li Nevin Sayman, Meclis Divan Kâtipligine CHP’li Yilmaz Tezcan, Günes Durgut, Nizam Aksoy, Belediye Encümen Üyeligine CHP’li Coskun Taskin, Deniz Saritas ve Günes Durgut seçildi.

Meclis Ihtisas Komisyonu üyeleri açik oylama ile belirlenirken Belediye Baskani Mehmet Ertas önerisi ile mevcut komisyonlara ilave olarak Kent Estetigi Komisyonu kuruldu. Komisyon üyeliklerine CHP’den Kemal Kaya Öztoprak, Erdal Can Özkoca, Hasan Hüseyin Yildirim seçildi.

Komisyon seçimlerinin ardindan Edremit Belediyesinin 2023 mali yili Faaliyet Raporunun görüsülerek kabul edildi. 2023 mali yili bütçesi ile ilgili hazirlanan, Denetim Raporu okunarak meclise sunuldu.

Edremit Belediyesi Personel AS ve ED-BEL AS’de her türlü is ve islemlerle ilgili Edremit Belediye Baskani Mehmet Ertas’a yetki verildi.

Belediye Meclisinin ayin ilk Persembe günü saat 16.00’da toplanmasina karar verildi.

Edremit Belediye Baskani Mehmet Ertas, “2024-2029 dönemi ilk meclis toplantisini gerçeklestirdik. Edremit’imize, Balikesir’imize ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum. Katilan tüm meclis üyelerimize, izleyici olarak bulunan vatandaslarimiza ve basin mensuplarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Adalet ve Kalkinma Partisi Meclis Üyesi ve Grup Baskani Ekrem Umutlu’da yeni dönemin hayirli olmasini diledi, Cumhur Ittifaki olarak yapilacak hizmetlere destek olacaklarini ifade etti.

Toplantiyi CHP Edremit Ilçe Baskani Emin Yalçintas, AK Parti Edremit Ilçe Baskani Murat Tuna ve çok sayida vatandas izleyici olarak takip etti.
Kaynak: İHA