Diyarbakir'da 9 Kisinin Öldügü Silahli Kavganin Firarilerinden Biri Yakalandi

Diyarbakir’in Bismil ilçesinde 15 Haziran 2023’te arazi anlasmazligi nedeniyle çikan ve 9 kisinin hayatini kaybettigi, 2 kisinin yaralandigi silahli kavgaya iliskin firari saniklardan biri yakalandi.

Diyarbakir'da 9 Kisinin Öldügü Silahli Kavganin Firarilerinden Biri Yakalandi
Olaya iliskin Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciliginca 11’i tutuklu, 11’i firari 31 süpheli hakkinda hazirlanan 151 sayfalik iddianame, 7. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Il Jandarma Komutanligi Jandarma Suç Arastirma Timleri (JASAT), dava kapsamindaki firari saniklardan Ö.T.’nin Bismil ilçesinin kirsal Serçeler Mahallesi’nde oldugunu tespit etti.

Belirlenen ikamete gerçeklestirilen operasyonda yakalanan Tas, jandarmadaki islemlerinin ardindan çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklandi.

Geçen yil 15 Haziran’da Bismil ilçesinin Serçeler Mahallesi’nde eskiye dayali husumet ve arazi anlasmazligi sebebiyle Alyamaç ve Tas aileleri arasinda çikan silahli kavgada Halil, Orhan, Serhat ve Mehmet Can Tas ile Mehmet Emin, Mehmet Selim, Ömer, Yunus ve Muhammet Alyamaç öldürülmüstü.

Iddianamede, 31 saniktan 26’si hakkinda "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan 5’er kez agirlastirilmis müebbet, kavgaya müdahale eden güvenlik güçlerine yönelik açilan ates nedeniyle de 9 kisiye yönelik "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 117’ser yildan 180 yila kadar, 5 sanik hakkinda ise "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan 4’er kez agir agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile 26 kisiye karsi "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 338’er yildan 530 yila kadar hapis cezasi isteniyor.
Kaynak: İHA