Istanbul'da Is Insanlarini Dolandiran Aralarinda Polis Memurlarinin Da Oldugu 6 Süpheliye Operasyon

Istanbul Emniyet Müdürlügü’nce yabanci uyruklu is insanlarini tehdit ederek dolandirdigi iddia edilen ve aralarinda polis memurlarinin da oldugu 6 kisiye yönelik operasyon yapildi. Gözaltina alinan 6 süpheliden yabanci uyruklu 2 kisi tutuklanirken, olayda adi geçen 2 polis adli kontrol sartiyla serbest kalarak açiga alindi. Diger 2 polis ise serbest birakildi.

Istanbul'da Is Insanlarini Dolandiran Aralarinda Polis Memurlarinin Da Oldugu 6 Süpheliye Operasyon
Iddiaya göre, 20 Subat Sali günü polis memuru E.K. ile H.Ç. ellerinde hiçbir resmi yazi olmadan yabanci uyruklu is insani Adnan A.’nin Avcilar’da bulunan evine geldi. Eve gelen polis memurlari E.K. ile H.Ç. kisa bir sorgudan sonra is insanini evinden alip götürdü. Polis memurlarinin, gecenin bir vakti evinden aldigi is insani Adnan A.’yi tehdit ve santaj yaparak para istedikleri öne sürüldü. 20 Mart Çarsamba günü ise yabanci uyruklu is insani Abdülkerim M., polis memurlariyla is birligi içerisinde oldugu öne sürülen yabanci uyruklu Hussam S. tarafindan arandi. Whatsapp’tan aramayi gerçeklestiren Hussam S. is insanina, hakkinda çok önemli bir dosya oldugunu, yarin is yerine polis memurlarinin gelecegini ve is yerine gitmemesi gerektigini söyledi.

Ardindan polis memuru E.K., H.Ç., O. A. ve M.K, Abdülkerim M.’ye ait Esenyurt’ta bulunan is yerine geldi. Süpheliler, Abdülkerim M.’yi is yerinde bulamayinca bir süre sonra oradan ayrildi. Konuyu, daha önce benzer bir olay yasayan arkadasi Adnan A. ile paylasan Abdülkerim M. avukata danismaya karar verdi. Avukati Feyzi Sunar ile savciliga giden Abdülkerim M. suç duyurusunda bulundu.

Suçüstü yakalandi

Büyükçekmece Cumhuriyet Bassavciligi’nin talimatiyla Istanbul Emniyet Müdürlügünce konuyla ilgili inceleme baslatildi. Bu esnada, Hussam S., ikinci kez aradigi Abdülkerim M.’ye polislerin dosyayi kapatmak için 50 bin dolar istediklerini fakat kendisinin polisleri 20-30 bin dolar karsiliginda ikna edebilecegini söyleyerek Esenyurt’ta bulusmak istedi. Abdülkerim A. 23 Mart Cumartesi günü aksam saatlerinde parayi teslim etmek üzere belirlenen adrese geldi. Bulusma yerine Habib K. ile Hussam S. siyah bir otomobille, polis memuru E.K ile H.Ç. ise beyaz bir otomobille geldi. Bulusmada, Abdülkerim M. seri numaralari kayitli 20 bin dolari teslim ettigi Hussam S. polis ekipleri tarafindan suçüstü yakalandi. Olayla ilgili yapilan sorusturmada kisa sürede süpheli polis memurlari E.K., H.Ç., O. A., M.K ile Habib K. yakalanarak gözaltina alindi.

Mahkemeye sevk edilen yabanci uyruklu Habib K. ile Hussam S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis memuru E.K. ile H.Ç. de yurtdisi yasagi ve adli kontrol sartiyla açiga alinarak serbest birakildi. Polis memuru O.A. ile M.K ise serbest birakildi.
Kaynak: İHA