Eskisehir'de Çaresiz Anne, Yanan Evinde 4 Çocugu Ile Oturmaya Devam Ediyor

Eskisehir’de evde çikan yangin sonrasinda mutfagi küle dönen anne Ayse Kaya, maddi imkansizliktan dolayi çocuklariyla evde oturmaya devam ediyor.

Eskisehir'de Çaresiz Anne, Yanan Evinde 4 Çocugu Ile Oturmaya Devam Ediyor


Emek Mahallesinde 4 çocuguyla parka çikan Ayse Kaya, bir süre sonra komsularinin telefonuyla evinde yangin çiktigini ögrendi. Evine kosan Kaya, mutfaginin kullanilamaz hale geldigini, diger odalarinin ise camlarinin kirildigini gördü. Itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yanginin buzdolabinin patlamasi sonrasi çiktigi tahmin edilirken, mutfak tamamen küle döndü. Kirasini vermekte dahi zorlandigi ögrenilen Ayse Kaya, suan çaresizce mutfaginin tamirati için yardim istiyor. Evde çaresizce bekleyen kadin, yanan mutfagi ve yangin sonrasinda eve yayilan koku ile çocuklariyla oturmak zorunda kaliyor.

Yardim isteyen Ayse Kaya, olayi söyle anlatti: “Çocuklari parka götürmüstüm. Komsularim itfaiyeye haber vermis. Itfaiye görevlileri ilk basta çatidan balkona girmisler oradan mutfaktaki yangina müdahale etmisler. O sirada akrabam aradi,’ yenge çocuklar evde mi?’ Ben de çocuklarin yanimda oldugumu söyledim. Çocuklarima bir sey olmadigi için çok mutluyum. Geldigimde evim harabe olmustu. Elimden bir sey gelmiyor. Kullanilacak hiçbir sey kalmadi. imkanim yok zaten yardim aliyorum. Eve gelip baktigimda çocuklarimla birlikte iki parktaydim dedim burada olsaydik hayatta olmayabilirdik. Buzdolabindan çikmis muhtemelen yangin çünkü mutfak tüpü saglamdi. Ya buzdolabi tüpü ya da yan prizden süpheleniyoruz. Yetkililerden yardim bekliyorum, 4 çocugum var fazla bir gelirim yok. Kiram 6 bin TL onu karsilamakta bile güçlük çekiyorum. Bu bayrama kadar yapilirsa bayrama temiz girerim çok sevinirim.”
Kaynak: İHA