Amca Yegen Arasindaki Seçim Yarisi YSK'ya Tasindi

Bolu’nun Gerede ilçesinde AK Parti’den aday olan Mustafa Allar, Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) aday olan yegeni Akif Allar’dan 73 oy fazla alarak belediye baskani seçildi. Akif Allar, oylarin yeniden sayimi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulundu.

Bolu’nun Gerede ilçesinde BBP Adayi Akif Allar, 2 dönemdir belediye baskani olan amcasi AK Partili Mustafa Allar’a karsi aday oldu. 31 Mart tarihinde gerçeklestirilen Mahalli Idareler Genel Seçimleri’nde 16 bin 548 seçmenin bulundugu Gerede’de kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti’li Belediye Baskani Mustafa Allar, 4 bin 526 oy kazanarak üçüncü defa belediye Baskani seçildi. Yegeni Akif Allar ise 4 bin 453 oy aldi ve amcasindan 73 oy az alarak seçimi ikinci sirada tamamladi.

Akif Allar, durum üzerine önce ilçe seçim kuruluna daha sonra da il seçim kuruluna oylarin yeniden sayimi talebiyle itirazda bulundu. Buradaki itirazlardan netice alamayan Akif Allar, itirazini Yüksek Seçim Kurulu’na tasidi.

YSK binasi önünden konu hakkinda açiklamalarda da bulunan Akif Allar, “Yaklasik 13 bin civarinda geçerli oy kullanilan bir ilçede ilçe seçim kurulunun bizlere teblig ettigi beyana göre 73 oy farkla seçimi kaybettigimiz gözüküyor. Seçim sürecinde yasanan çogu olumsuz seyleri tutanaklarla birlikte, dilekçemizle birlikte Ilçe Seçim Kurulu’na ve Bolu Il Kurulu’nun seçim kuruluna verdik. Biz hakkimizi aramak adina bizlere güvenenlere, bizim seçmenimize destek olanlar adina yüksek seçim kuruluna kadar itirazimizi getirdik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA