IYI Parti Genel Baskani Aksener Nevsehir Belediyesini Ziyaret Etti

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, 31 Mart seçimlerinde kazandigi tek il belediyesi olan Nevsehir Belediyesini ziyaret etti.

IYI Parti Genel Baskani Aksener Nevsehir Belediyesini Ziyaret Etti
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, 31 Mart seçimlerinde kazandigi tek il belediyesi olan Nevsehir Belediyesini ziyaret etti. Aksener daha sonra Nevsehir Belediyesi tarafindan düzenlenen iftar yemegine katildi.

Aksener iftar sonrasi yaptigi konusmada, “Bu iftar sofrasinda bizleri bir araya getiren hem belediye baskanimiza hem teskilatimiza çok tesekkür ediyorum. Allah bu sofralarin bereketini arttirsin Cenabihak Ramazan’in bereketinden, önce Türk milletinin hepimizi daha sonra insanlik aleminin faydalandirsin insallah. Bugün Nevsehir’de çok mutlu bir sofranin basindayiz. Ama anmak isterim ki su anda Gazze’de su anda Dogu Türkistan’da kardeslerimiz aci çekiyor. Yani çocuklar açliktan ölüyor Gazze’de. Analar çocuklarina yemek yediremiyor Gazze’de. Milyar dolarlik paralari olan Islam aleminin yöneticileri keyif yapiyor. Diger tarafta, Dogu Türkistan’daki kardeslerimizin ise evlatlarini, kirli zalimler aliyor. Kamplara götürüyor. Gazze’de evladini doyuramayan, gözünün önünde katil Netanyahu’nun yaptiklari yüzünden, gözünün önünde, açliktan eriyerek ölüp evladimi onun karsisinda çaresiz kalan anayi babayi düsünün. Çinli olmasi için kamplara götürüldügü, babasinin ise çalisma kamplarina köle olarak çalistirilmaya gömüldügü ve her evin içine iki tane Çinli erkek yerlestirildigi bir Dogu Türkistan düsünün. Ve buna agzini açmayan milyar dolarlik servetleri olan Müslümanlari düsünen Türkleri düsünün. Dolayisiyla bugünkü bu iftar sofrasinin gelecek seneye insallah Gazze’deki masumlarin bu azabinin ortadan kalktigi Dogu Türkistan’daki kardeslerimizin çektigi çilenin ortadan kalktigi sofralar olmasini Allah’imdan niyaz ediyorum” dedi.

Aksener konusmasina söyle devam etti:

"Bana göre Müslümanlarin en dikkat etmesi gereken iki konu var. Bana göre belki dinin temeli, birisi merhamet, vicdan, bir digeri kul hakki. Simdi Rasim Ari sizin tarafinizdan seçildi. Sonra birilerinin istediklerini yerine getirmedigi için, sizin vergilerinizle Nevsehir Belediyesinde olusan o paranin yani bütçenin hak disi kullanilmamasi için, birilerine peskes çekilmemesi için, asiri dikkat etti. Sonuç itibariyle bu isten nemalananlarin sinirini bozdu ve görevden alindi. Isin özü ve özeti bu. O parayi yani sizin, hepimizin vergileriyle olusan o bütçeyi beytülmal görüp, el uzatmamaktir. Onun için de yirmi bir ay sonra görevden alindiginda 1.7 milyon nakit parayi kasada birakti. 50 milyon TL de borç birakti. Bugün ise 500 milyon borç bulunuyor. Sorun su; bütün seçimler din, iman, üzerinden yürüdü. Ama asil mesele siyasetçiler kul hakkina ne kadar riayet etti sorusu hiç sorulmadi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA