Alanya'daki Yerlesik Yabancilar Geleneksel Iftar Programinda Bulustu

Antalya’nin Alanya ilçesinde yasayan yerlesik yabancilar her yil geleneksel olarak düzenlenen iftar programina katildi.

Alanya'daki Yerlesik Yabancilar Geleneksel Iftar Programinda Bulustu
Alanya’da yasayan çesitli milletlerden yerlesik vatandaslar için Alanya Belediyesi ve Ilçe Müftülügü tarafindan geleneksel iftar programi düzenlendi.

Emine Özmüftüoglu Camii Avlusunda gerçeklesen iftar programina ilçede ikamet eden yerlesik vatandaslar katildi.



“Böyle kutlu bir gece onlari agirlamaktan da büyük bir mutluluk duydum”

Programa katilan Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, "Alanya 130’dan fazla ülkeden misafir agirliyor. Biz bu misafirlere yeni Alanyalilar diye hitap ediyoruz. Böyle kutlu bir gece onlari agirlamaktan da büyük bir mutluluk duydum. Müslümanligimizin ne kadar birlestirici bir din oldugunu bu sofralarimizda onlara göstermek istedik. Müftümüz, Kaymakamimiz ile beraber onlari davet ettik. Her yil oldugu gibi bu yil da basariyla bu birlikteligi tamamladik” diye konustu.



"Dünyaya ülkemizdeki bu güzelligi ifade etmeye ve anlatmaya çalisiyoruz”

Alanya Ilçe Müftüsü Ihsan Ilhan ise yaptigi açiklamalarda, “Geleneksel olarak yaptigimiz yerlesik yabancilara yönelik iftar programi düzenledik. Bu programin amaci tamamen Alanya’mizin huzur ve güven sehri oldugunu ifade etmek sevginin ve sevgiyle yasamanin hayatta merkezi oldugunu anlatabilmek ve bu anlamda sevgi ortaya koymak için yapilan bir faaliyettir. Bu faaliyetin ilk ayaginda belediye baskanimiz, diger ayaginda yabancilar meclisi baskani olmak üzere üçlü sistem içerisinde yürütmekteyiz. Yasanan kaos ve sikintilar karsisinda dünyaya verecegi güzel bir mesaj olacaktir. Barisi, huzuru ve güvenligi en güzel sekilde bir masa etrafinda paylasmayi ifade etmektedir. Biz burada yasayan bütün kültür ve medeniyet sahibi insanlarla bir masa etrafinda toplanarak Ramazan’in güzelligini ve bu paylasmayi onlarla birlikte ortaya koyuyoruz. Bu mesajla dünyaya ülkemizdeki bu güzelligi ifade etmeye ve anlatmaya çalisiyoruz” dedi.



“Alanya’ya verdigi güvene saygiya çok tesekkür ederim”

Alanya Yabancilar Meclisi Sözcüsü Gürcistan uyruklu Luiza Gigitashvili ise organizasyonla ilgili olarak, “Her sene düzenleniyor. Biz de gelip katiliyoruz. Hem Islam kültürü hem Ortodoks Hristiyan olarak çok saygi duyuyorum. Alanya’ya verdigi güvene saygiya çok tesekkür ederim” dedi.

Düzenlenen iftar programina Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Engin Burak Mindivanli, Ilçe Müftüsü Ihsan Ilhan, Alanya Yabancilar Meclisi Baskani Abdullah Karaoglu ve ilçede yasayan yabancilar katildi.

Kaynak: İHA