Turkcell, Deprem Bölgesinde 'E-Birliktelik' Kampanyasiyla Esnafin Yaninda

Turkcell, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen sehirlerde ticareti canlandirmak için Ticaret Bakanligi himayesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Türkiye E-ticaret Meclisi ve diger paydaslarinin baslattigi, “Elektronik Ticaretle Birlikte Çok Daha Iyiye (E-birliktelik)” kampanyasinda yerini aldi. Turkcell, kampanya kapsaminda pazar yeri platformu Pasaj’la depremzede esnaftan komisyon almama destegi, yardim karti satisi ve gida yardimi sunacak.

Turkcell, Deprem Bölgesinde 'E-Birliktelik' Kampanyasiyla Esnafin Yaninda
Turkcell, 11 ili etkileyen deprem felaketinden sonra yaralari sarmak ve yeniden kalkinmaya destek olmak amaciyla baslattigi Gönül Bagi Projeleri’nin yani sira farkli kampanyalarla da depremzede esnafin yaninda olmayi sürdürüyor. Turkcell, son olarak e-ticaret ekosisteminin önde gelen sirketlerinin üye oldugu TOBB Türkiye E-ticaret Meclisi’nin Ticaret Bakanligi himayesinde baslattigi “E-birliktelik” kampanyasina dahil oldu. 21 sirketin katildigi kampanya kapsaminda Turkcell, online pazaryeri platformu Pasaj’la depremzede esnafa 0 komisyon destegi, yardim karti satisi ve gida yardimi sunacak.

Turkcell, sadece deprem bölgesini kapsayan saticilarla el ele vererek ticareti yeniden canlandirabilmek için Gönül Bagi Pasaj’i projesini baslatmisti. Bölgenin kendine has ürünlerinin satisa sunuldugu destek projesine Turkcell uygulamasindan ve turkcell.com.tr adresinden ulasilabilir.

Turkcell ilk günden bu yana deprem bölgesinde

Depremin ilk gününden bu yana bölge için tüm imkanlarini seferber eden Turkcell, Gönül Bagi projesiyle destegini sürdürüyor. Turkcell’in su ana kadar bölgeye sundugu destekler özetle söyle:

Turkcell, Türkiye Tek Yürek kampanyasi kapsaminda AFAD’a 3,5 milyar TL bagista bulundu.

Afetzede vatandaslar ve onlarin bölge disinda egitim gören birinci derece yakinlari için ‘Istihdam Seferberligi’ baslatti. Bugüne kadar 855 depremzede Turkcell grup sirketlerinde istihdam edildi.

Yazilim, yazilim test uzmanligi, robotik kodlama, bulut teknolojiler, satis ve pazarlama gibi konularda 7 bin kisiye mesleki egitim verildi.

Küçük isletmeler ve girisimci kadinlar Paycell, Financell, Pasaj ve IsTurkcell tarafindan desteklendi, Financell ile deprem bölgesindeki ticari isletmelerin günes enerjisi projelerine kredi destegi saglandi.

Turkcell, yakin zamanda açilisini gerçeklestirdigi Turkcell Global Bilgi Çagri ve Egitim Merkezi’nde ilk asamada 50 kisiyi istihdam etmeye basladi, bu sayi uzaktan çalisan müsteri temsilcilerinin de eklenmesiyle 250’ye çikacak.

Bölgede üstün zekali çocuklarin egitim aldigi 9 Zekâ Gücü sinifi ile huzurevlerinde 2 Dijital Bahar odasi bulunuyor. Zekâ Gücü siniflarinda ögrenciler yapay zekâ, robotik kodlama ve uzay bilimleri gibi birçok alanda yeteneklerine göre egitim aliyor. Dijital Bahar projesinde de huzurevi sakinleri dijital okur yazarlik ve cihaz kullanim egitimleri aliyor.

Turkcell Akademi organizasyonuyla Bilisim Sanayicileri Dernegi’nin (TÜBISAD) kurdugu teknolojik egitim siniflarinda da lise ve ortaokul ögrencileri bilgisayar oyunu yazmayi ögreniyor.
Kaynak: İHA