Diyanet'in Emekli Personeli Iftarda Bulustu

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Gazze’deki zulme iliskin, "Bütün dünyanin dikkatini çekmeye ve bu zulmün, soykirimin, katliamin durmasi için her türlü çagriyi ilk günden itibaren yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

Diyanet'in Emekli Personeli Iftarda Bulustu
Diyanet Isleri Baskanliginin, emekli personelleri için düzenledigi iftar programi, Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas’in katilimiyla gerçeklesti.

“Emekli hocalarimiz milletimizi aydinlatmaya devam ediyor”

Burada konusan Erbas, emekli hocalarin Diyanet Isleri Baskanligi bünyesinde uzun yillar millete rehberlik yaptigini belirtti.

Emekli personellerden en büyük beklentilerinin kürsülerde, minberlerde birikim ve bilgilerini paylasmalari oldugunu dile getiren Erbas, “Pek çok hocamizi biliyorum mahallelerinin camilerinde milletimizi aydinlatmaya devam ediyor. Biz diyoruz ki hocanin emeklisi olmaz. Hoca son nefesine kadar hocaligina devam eder” dedi.

Ramazan Bayrami namazinda tüm camilerde “ailece bayram namazinda bulusalim” programini yapacaklarini ifade eden Baskan Erbas, müftülüklere bu konuda yazi gönderdiklerini bildirdi.

“Bütün dünyanin dikkatini Gazze’ye çekmeye çalisiyoruz”

Erbas, bayram namazinda mazlumlara dua edeceklerini dile getirerek, “Gazze, Filistin yaniyor. Dünyanin çesitli yerlerinde mazlum, magdur, garip gureba insanlar var. Onlara dua etmemiz lazim. Elimizden geleni elimizle, dilimizden geleni dilimizle yapmamiz lazim. Bunlari da yapamazsak kalbimizle bugz etmemiz lazim. Elimizden yardim yapmak geliyor. Keske daha ötesini yapmak gelse de onu yapsak. Bütün dünyanin dikkatini çekmeye ve bu zulmün, soykirimin, katliamin durmasi için her türlü çagriyi ilk günden itibaren yapmaya gayret ediyoruz” diye konustu.

Programa, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Ibrahim Hilmi Karsli ile Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman da katildi.

Kaynak: İHA