Kütahya Ahmet Yakupoglu Güzel Sanatlar Lisesi Ögrencileri 'Bahar Nefesi Çalistayi'Nda

Kütahya Ahmet Yakupoglu Güzel Sanatlar Lisesi 9. sinif resim bölümü ögrencileri, Temel Sanat Egitimi dersi çerçevesinde düzenlenen gezi ve çalistaya katildilar.

Kütahya Ahmet Yakupoglu Güzel Sanatlar Lisesi Ögrencileri 'Bahar Nefesi Çalistayi'Nda
Resim bölümü ögrencileri, ders ögretmenleri Mehmet Emin Köken, Saban Uysal ve Gökhan Erzincan esliginde Ahmet Yakupoglu Müzesi’ni ziyaret ederek usta sanatçinin eserlerini inceleme ve yasamis oldugu evi görme imkani buldu.

Müze ziyaretinin ardindan ögrenciler, Özbekistan’dan gelen sanatçilarla birlikte "Bahar Nefesi Çalistayi"na katildilar. Özbekistan Sanat Akademisi, Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarim Enstitüsü ve DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi temsilcilerinin de yer aldigi çalistay, Özbek Dili ve Kültür Merkezi Müdürü Süreyya Hanim tarafindan koordine edildi.

Çalistayda ögrenciler, Orhan Cebrailoglu’nun etkileyici Art performansini izleme ve çalistaya katilan sanatçilarin eserlerini inceleme firsati buldular. Sanatçilarla kisa sohbetler ederek eserler hakkinda bilgi alan ögrenciler, Art Trio tarafindan yapilan portre çalismalariyla da keyifli vakit geçirdiler. Sanatçilar, tamamladiklari portreleri ögrencilere hediye ederek bu güzel ani ölümsüzlestirdiler.

Okul Müdürü Mustafa Demir, bu gezi ve çalistayin, ögrencilerin sanatsal bakis açilarini gelistirmelerine ve farkli kültürlerle etkilesime girmelerine imkan saglarken, Ahmet Yakupoglu’nun eserlerini ve Özbekistan sanatini yakindan tanimalarina da katkida bulundugunu ifade etti.

Kaynak: İHA