Kelime-I Tevhid Yazili Bayrakla Yürüyen Sahsa Müdahale Eden Süphelinin Ifadesi Ortaya Çikti

Eskisehir’de yapilan Gazze’ye destek yürüyüsünün ardindan elindeki ‘Kelime-i Tevhid’ yazili bayrakla yürüyen kisiye müdahale ettigi gerekçesiyle tutuklanan sahsin ifadesinde “Sosyal medyada benim üzerinde bir linç kampanyasi var” dedigi ögrenildi.

Kelime-I Tevhid Yazili Bayrakla Yürüyen Sahsa Müdahale Eden Süphelinin Ifadesi Ortaya Çikti
23 Nisan Cumartesi günü Eskisehir Gazze Platformu tarafindan Israil’in saldirisi altindaki Filistin’e destek amaciyla yürüyüs gerçeklestirildi.

Yürüyüsün ardindan ‘Kelime-i Tevhid’ bayragiyla yürüyen Y.U. isimli sahsa çevredeki vatandaslar tarafindan tepki gösterildi. Olusan kargasa esnasinda Y.U.’ya yönelik tehdit ve küfür içerikli saldiri gerçeklestirdigi belirlenen H.K.T. adli kisi, olaya ait görüntülerin sosyal medyada yer almasinin ardindan Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma ile gözaltina alindi. Emniyetteki islemleri tamamlanan H.K.T., ‘Halki kin ve düsmanliga tahrik ve asagilama’ ve ‘Nitelikli yagmaya tesebbüs’ suçlari çerçevesinde adliyeye sevk edildi.

Savcilik ifadesinin ardindan Sulh Ceza Hakimligi’ne sevk edilen H.K.T., ‘Nitelikli yagmaya tesebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Bayragin ne oldugunu bilmiyordum”

Sulh Ceza Hakimligi’nde verdigi ifadede müdahale ettigi olaydaki bayragin üzerinde Kelime-i Tevhid yazdigini bilmedigini belirten H.K.T., suçlamalari kabul etmedi. Sosyal medyada kendisi üzerinden bir linç kampanyasi yürütüldügünü de belirten H.K.T., ifadesinde sunlari söyledi:

“Kamera görüntülerindeki kisi benim, ben olayin sonunda oradaydim. Olay yeri çok kalabalikti, bende buradan git burasi karisacak seklinde uyarmak için gittim. Ona, ‘Burada problem çikar linç ederler’ dedim. Görüntülerde bu kisim kesilmis ne bayragi oldugu konusunda bir fikrim yoktu. Benim olayindan haberim yoktu. Ben dükkanda müsterimle ilgileniyordum. Kalabaligi gördüm, arkadasim da kalabaligin içerisindeydi, ben de arkadasimi kalabaligin arasindan çikarmak için gittim. Su an sosyal medyada benim üzerinde bir linç kampanyasi var. Olay saptiriliyor. O gün Filistin yürüyüsü oldugunu dün aksam ögrendim. Arkadasin elinde tuttugu bayrak Tevhid bayragiymis, bayragin ne oldugunu bilmiyordum. Tehditvari hiçbir eylemde bulunmadim, orada ortaligi karistiran baskasidir. Ben oradaki kimseyi tanimiyorum, 14 yildir o sokaktayim, su ana kadar hiçbir problem olmamistir. Suçlamalari kabul etmiyorum”
Kaynak: İHA