7'Den 70'E Herkes 23 Nisan Coskusunu Tepebasi'nda Yasadi

Tepebasi Belediyesi tarafindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla düzenlenen senlikte, 7’den 70’e herkes 23 Nisan coskusunu doyasiya yasadi.

7'Den 70'E Herkes 23 Nisan Coskusunu Tepebasi'nda Yasadi
Tepebasi Belediyesi milli günlerde vatandaslar için özel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu çerçevede, Vecihi Hürkus Havacilik ve Teknoloji Parki’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami senligi gerçeklestirildi.

Senlik, Iki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrasi’nin konseri ile basladi.

Orkestra sefligini Simay Pala’nin üstlendigi konserde yer alan 35 çocuk, Can -Can, Radetzky March, Izmir Marsi, 10. Yil Marsi, Bugün 23 Nisan adli eserlerini seslendirdi. Orkestra, katilimcilardan tam not aldi.

“Sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum”

Konser sonrasi konusan Baskan Ataç, “23 Nisan deyince ilk akla çocuklarimiz geliyor. Kreslerimizden sanat merkezlerimizden gelen çocuklarimizla birlikteyiz. Iki Elin Sesi Var Gençlik ve Çocuk Orkestramiz ile Eskisehir olarak ne kadar övünsek azdir. Çünkü çocuklarimiz 7 yasinda orkestra için müracaat ettiler. Hiçbir yetenek sinavi yapilmadan orkestraya dahil edildiler. 4 bin 300 çocugumuz orkestradan geçti, bugün en az 3 orkestramiz var. Türkiye’de ilk yapilan bir çalismadir bu. Anne, babalar çocuklariyla ne kadar övünse azdir. Gerçekten müthis bir basari yakaladilar. Bütün Türkiye ve yurtdisindan övgüler alarak yolumuza devam ediyoruz. Böyle bir çalismanin ülkemize verdigi katki, sehrimize verdigi katki çok farklidir. Büyük kurtaricimiz, 23 Nisan 1920’de meclisi açti ve bu tarihi çocuklarimiza armagan etti. Dünyada esi benzeri olmayan tek çocuk bayrami. Atamizin vizyonu ne kadar büyük ki çocuklarimiza verdigi deger o kadar büyük ki Bizler de kendi çocuklarimiza katkida bulunarak onun yolunda gidiyoruz. Tepebasi Belediyesi ülkede bu konuda rakipsiz belediyelerden biridir. Burasi Eskisehir. Eskisehir farkli bir il. Çagdasligi, özgürlügü, insanca yasamayi seven insanlarin toplandigi bir sehir. Ben de sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum” ifadelerini kullandi.

Senlige, Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’in yani sira meclis üyeleri ve çok sayida çocuk ile velileri katildi.

Kaynak: İHA