Türk Telekom Ventures'in Yatirim Yaptigi Girisimlerin Portföy Degeri 190 Milyon Dolar

Girisimlere verdigi destegi bir üst seviyeye tasiyarak 2018 yilinda Girisim Sermayesi Sirketi Türk Telekom Ventures’i kuran Türk Telekom’un, bugüne kadar yatirim yaptigi girisimlerin degeri 190 milyon dolari buldu.

Türk Telekom Ventures'in Yatirim Yaptigi Girisimlerin Portföy Degeri 190 Milyon Dolar


Türk Telekom, yarinin teknolojilerini üreten ve ihraç eden Türkiye vizyonuna katki sunmak adina 2013 yilindan bu yana girisimcilere büyük destek sagliyor. Kurumsal girisim hizlandirma programi PILOT ile teknoloji birikimini aktararak yenilikçi fikirlerin büyümesine rehberlik eden Türk Telekom, nakit destegi ve sayisiz firsat sunarak girisimleri destekliyor. Yapilan açiklamaya göre, PILOT ile bugüne kadar 111 girisime 32 milyon TL nakit destegi sunan Türk Telekom, bu girisimlerin dünyaya açilarak 35 milyon dolari asan yatirim almasini sagladi. Ekonominin kaldiraci haline gelen girisimcilik ekosistemine verdigi destegi 2018 yilinda Türk Telekom Ventures’i kurarak bir üst seviyeye tasiyan Türk Telekom, yenilikçi fikirlerin yarina tasinmasinda lokomotif görevi üstleniyor. 2018’den bu yana yatirim yaptigi 21 girisimin toplam portföy degeri 190 milyon dolara ulasan Türk Telekom Ventures, ABD Silikon Vadisi’nde yer alan ofisiyle yerli girisimlerin dünyaya açilmasina olanak sunuyor. Girisimleri her konuda destekleyerek uçusa geçiren Türk Telekom PILOT, girisimcilerin Stanford Üniversitesi’nde özel tasarlanan bir programda egitim almasini sagladi.

“Türk Telekom Ventures ile teknoloji ihraç eden Türkiye vizyonuna katki sunuyoruz”

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, “Girisimcilik, kurum kültürümüzün en önemli degerlerinin basinda geliyor. Türkiye’nin iletisim tarihinde kilometre taslarini dösemis bir sirket olarak ekonomik ve teknolojik ilerlemenin anahtarinin girisimcilik oldugunu biliyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Türkiye’nin ilk kurumsal girisim hizlandirma programi PILOT ile 2013’ten bu yana 111 girisime 32 milyon TL’lik nakit desteginin yani sira sirketin paha biçilemez teknoloji birikiminin aktarimini sagladik. Girisimcilik ekosistemine biotech alanindan egitime, yapay zekâdan görüntü isleme ve büyük veri çözümlerine kadar pek çok alanda destek veriyoruz. Türk Telekom Ventures ile 2018’den bu yana gelecegi sekillendirecek teknolojiler alaninda yenilikçi fikir sunan girisimlere yatirim yapiyoruz. Sirket ile bugüne kadar yatirim yaptigimiz girisimlerin portföy degeri 190 milyon dolara ulasti. Ülkemizin teknoloji üreten ve ihraç eden ülke olma vizyonuna, yerli girisimlerimizi dünyaya açilmasinda köprü rolü üstlenerek öncülük ediyoruz. Yerli ekosistemi destekleyerek yenilikçi fikirleri yarinlara tasimaya kararliyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA