Türk Böbrek Vakfi Ile Isbirligi Protokolü

Mugla Il Milli Egitim Müdürlügü ile Türk Böbrek Vakfi arasinda ‘Asiri Tuz ve Seker Tüketiminin Zararlari ile Saglikli Bir Yasam Için Beslenme ve Hayat Tazi Önerileri’ egitim projesinin protokolü imzalandi.

Türk Böbrek Vakfi Ile Isbirligi Protokolü
Protokol, Mugla Valisi Dr. Idris Akbiyik himayelerinde 26 Nisan 2024 Cuma günü Valilik 75. Yil Toplanti Salonunda Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay ile Türk Böbrek Vakfi Baskani Timur Erk arasinda imzalandi.

Protokole göre; Mugla genelinde belirlenen resmi ve özel anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda, ögretmenlere, ögrencilere ve velilere böbrek sagligi ve böbrek hastaliklari basta olmak üzere, asiri seker ve tuz tüketiminin insan sagligina zararlari, diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastaliklar ve bu hastaliklardan korunma, dogru beslenme, saglikli aliskanliklar edinme, sporun hayatimizdaki yeri ve önemi konularinda bilgilendirme ve bilinçlendirme egitimleri verilmesi amaçlaniyor.

Egitimler Türk Böbrek Vakfinda (TBV) görev yapan egitmenler ve böbrek hastaliklari konusunda uzmanlar esliginde gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA