Ters Yöne Giren Ehliyetsiz Sürücü 5 Aylik Köpegi Ezip Kaçti Açiklamasi O Anlar Kamerada

Çankiri’da araci ile ters yöne giren 17 yasindaki ehliyetsiz sürücü, sokakta oynayan köpegi ezerek kaçti. Yaralanan köpek tedavi altina alinirken, annesinin olay sirasinda verdigi tepki ise yürek burktu.

Ters Yöne Giren Ehliyetsiz Sürücü 5 Aylik Köpegi Ezip Kaçti Açiklamasi O Anlar Kamerada
Olay, Bugday Pazari Mahallesi Akkaya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Yalçin’in sokakta oynayan 5 aylik ‘Ingiliz cooker’ cinsi “Gofret” isimli köpegine, iddiaya göre ters yönden hafif ticari araç ile sokaga giren 17 yasindaki ehliyetsiz sürücü çarpti. Köpegi ezen sürücü, durumu fark edince hizla sokaktan uzaklasti. Yasanan olayi gören Mehmet Yalçin ve çalisanlari, yaralanan Gofret’e ilk müdahalesini yaparak veteriner klinigine götürdü. Tedavi altina alinan ve kalça kemigi kirilan köpek 2 gün yogun bakimda kaldi. Yasanan olayin ardindan köpek sahibi Yalçin sürücü hakkinda suç duyurusunda bulundu. Yalçin, büyük üzüntü yasadiklarini belirterek, vatandaslarin daha duyarli olmasini istedi.

Anne köpegin tepkisi yürek burktu

Öte yandan, yasanan olay ani güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde “Gofret” isimli köpegin sokakta oynadigi görülüyor. Bu sirada ters yönden sokaga giren hafif ticari araç, sokakta oynayan köpegi eziyor. Olayi gören vatandaslar, kaçan sürücünün arkasindan kosuyor. Bu sirada, yaralanan köpegin annesi ise önce aci çeken yavrusunun yanina kosuyor, daha sonra yardim istemek için sahibinin yanina kosuyor. Ardindan anne köpek, sahibi ile birlikte tekrar yavrusunun yanina geliyor.

“Durmadan kaçiyor”

Yasanan olayi anlatan Mehmet Yalçin, “Köpegimizin yavrusu oynuyordu. O sirada ben içerideydim. Ters yönden gelen bir araç, yine ters istikamete dönerken köpegimize çarparak aracin altina aliyor. Durmadan devam ediyor. Daha sonra kaçiyor. Sonra çalisanlarim ve ben disari çiktik. Belediyeden Veteriner Hakan beye götürdük. O sag olsun gerek müdahaleyi yapti. Su anda köpegimizin kalça kirigi var. Iki gün boyunca yogun bakimda kaldi. Su anda durumu iyi. Biz de gereken sikayeti yaptik. 17 yasinda ehliyeti olmayan, genç bir çocukmus. Köpegimizin genel durumu iyi” dedi.



“Ben paylasilan görüntüleri izleyemedim”

Yasanan olayin ardindan büyük üzüntü yasadiklarini belirten Yalçin, “Aileden biri gibi, sonuçta bir canli. Ben paylasilan görüntüleri izleyemedim, canim yandi. Sahip çikmak lazim. Insanlarin daha dikkatli olmasi lazim. Burasi trafige kapali olmasina ragmen motosiklet sürücüleri çok hizli geçiyor. Burada çocuklar da oluyor. Bizim canimiz yandi” diye konustu.



“Çankiri’da hayvanlara sahip çikma düsüncesi sürekli yayginlasti”

Hayvanlari çok sevdigini ifade eden Yalçin, insanlari duyarli olmaya davet ederek, “Iki kedim evde var, iki kedi de burada besliyorum. Bunlar bizim canimiz, sahip çikiyoruz. Köpegimizin 8 yavrusundan 7’sini sahiplendirdik. Bizim hayvanlara karsi ilgimiz var. Çankiri’da hayvanlara sahip çikma düsüncesi sürekli yayginlasti. Sag olsun belediyemiz de bunu destekliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA