Mersin Valisi Pehlivan Açiklamasi '2024 Yili Basindan Bu Yana 8 Bin 242 Kisi Ise Yerlestirilmistir'

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, ISKUR çalisma ve faaliyetlerine iliskin, bu yil nisan ayi itibariyle 8 bin 242 kisinin ise yerlestirildigini söyledi.

Mersin Valisi Pehlivan Açiklamasi '2024 Yili Basindan Bu Yana 8 Bin 242 Kisi Ise Yerlestirilmistir'
Vali Pehlivan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan’in baskanliginda Video Konferans Sistemi (VKS) yoluyla gerçeklestirilen 2024 Nisan dönemi Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu (IIMEK) Toplantisi’na katildi.

Bakan Isikhan’in kurullara hitabinin ardindan Vali Pehlivan baskanliginda İçel Il Istihdam ve Mesleki Egitim toplantisi, gündem maddeleri dogrultusunda gerçeklestirildi.

Ilin is gücünü, istihdam ve mesleki egitim ihtiyacini tespit etmek, mesleki ve teknik egitim, okul ve kurumlari ile isletmelerde yapilacak mesleki egitim ve istihdam konularinda etkinlik ve verimliligi arttirmak, yerel düzeyde politikalar olusturmak, plan yapmak ve kararlar almak amaciyla yapilan toplantida; IIMEK’in etkinlestirilmesi, Is Gücü Arastirma Raporu, Yüzyilin Kadin Istihdami Is Pozitif Programi Protokolü, Engelsiz Kariyer Günü düzenlenmesi, Mesleki Egitimde Is Sagligi ve Güvenligi, il genelindeki okul ve kurumlar bünyesinde verilen egitimler hakkinda degerlendirme ve bilgi alisverisinde bulunuldu.

Vali Pehlivan, toplantida ISKUR’un 2024 yili çalisma ve faaliyetlerine iliskin su bilgileri paylasti:

"2024 yilinda Isbasi Egitimi Programi (IEP) kapsaminda 115 program açilmis, 93 erkek, 102 kadin olmak üzere 195 kisi faydalanmaktadir. Toplum Yararina Programlar (TYP) çerçevesinde 35 program açilmis, bin 324 erkek, 3 bin 736 kadin olmak üzere toplam 5 bin 60 kisi programdan faydalanmaktadir. 2024 yili basindan bu yana, nisan ayi itibariyle 8 bin 242 kisi ise yerlestirilmistir. Hedef yil sonuna kadar 32 bin istihdama ulasmaktir."

Toplantiya, Vali Yardimcisi Mehmet Ali Yilmaz, Il müdürleri, oda, birlik, dernek, kooperatif ve OSB’lerin temsilcileri, sivil toplum kurulus temsilcileri ve akademisyenler katildi.

Kaynak: İHA