Fuji Dagi'na Turist Önlemi Açiklamasi Fotograf Noktalarina Bariyer Çekilecek

Japonya’nin en yüksek dagi olan Fuji Dagi’nin fotograflarini çekmek isteyen turistlerin geride çöp birikintileri birakmasi ve trafik kurallarina uymamasi nedeniyle turist akinini engellemek için dagi gören popüler fotograf noktalarina bariyer çekilecek.

Fuji Dagi'na Turist Önlemi Açiklamasi Fotograf Noktalarina Bariyer Çekilecek
Dogal güzellikleriyle dünyanin hemen hemen her noktasindan turist akinina ugrayan Japonya aldigi kararla turistleri üzdü. Japon yetkililer, ülkenin en yüksek dagi Fuji Dagi’nin tirmanis rotasinda bulunan "Fujikawaguçiko" kasabasinda yasayanlarin turistlerden kaynaklanan çöp birikintilerinin olusmasi ve trafik kurallarina uyulmamasi sonucu artan sikayetlerinin ardindan harekete geçti. Kasaba yetkilileri, bölge halkinin rahatsizligini göz önüne alarak kasabada Fuji Dagi’ni gören popüler noktalarda fotograf çekilmesini engelleme karari aldi. Alinan kararla birlikte turistlerin fotograf çektigi noktalara bariyer çekilecek. Yetkililer, 2,5 metre yükseklikte ve 20 metre genisliginde yapilmasi planlanan bariyerin insasina gelecek hafta baslanmasinin beklendigini açikladi.

Kasaba yönetimi, “saygisiz” davranan ve trafik kurallarina uymayan turistler nedeniyle böyle bir karar alinmasinin üzücü oldugunu dile getirdi.

Popüler rotalarda çöpler birikiyor

Denizasiri bölgelerden de çok sayida turist alan Japonya’yi Mart ayinda ziyaret edenlerin sayisi 3 milyon ile rekor kirdi. Japonya’ya gelen turistlerin en çok fotografini çektigi ülkenin en yüksek dagi olan Fuji, Fujikawaguçiko kasabasinin pek çok noktasindan görülebiliyor. Ayni zamanda yaygin bir market zinciri ile ayni karede görülebilen Fuji Dagi’nin en fazla bu konumda fotografi çekiliyor. Bu noktaya akin eden turistler, dag ile birlikte marketi “daha Japon” göründügü gerekçesiyle ayni karede çekmeye çalisirken trafik kurallarina uymuyor, araçlarini yasak alanlara birakiyor ve ayrilirken de çöplerini bölgede birakiyor.

Aryica, bu yaz itibariyla Fuji Dagi’na tirmanmak için en popüler rotayi kullanan yürüyüsçülerden 2 bin yen (yaklasik 14 dolar) ücret alinacak. Turist yogunlugunun azaltilmasi için de bölgeye girisler sinirlandirilacak.
Kaynak: İHA